Türk basketboluna yeni soluk getirecek olan dev kompleksin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirirken, bu özel anlara Hakan Ak’ta eşlik etti.

Açılış öncesinde TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan tesis hakkında bilgi aldıktan sonra salonda bir süre basketbol oynadı. Erdoğan ve beraberindeki heyet daha sonra Basketbol Gelişim Merkezi'nin açılış töreni ve 37. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası için ana salona geçti. TBF Başkanı Türkoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a üzerinde isminin yazılı olduğu milli takım forması hediye etti.

Mehmet, Bal-Kes’in Yolunu Tuttu Mehmet, Bal-Kes’in Yolunu Tuttu

Yalova Hakan Ak Basketbol Gelisim Merkez Acilis (3)Basketbolseverlere seslenen Erdoğan, “Burada Türk basketboluna yetenek kazandırma merkezi inşa ettik. Gençlerimiz burada destan yazacaktır. Basketbol Gelişim Merkezimiz alt yapı takımlarının da yeni yeri olacaktır. Merkezimiz 10 bin kişilik ana salonu, bin kişilik maç salonu ile gerçekten göz dolduruyor. Merkezimizde 417 adet otomobil kapasiteli otopark alanı bulunuyor. Sporculara özel tasarlanan bu tesis bir spor merkezinin çok ötesinde imkanlara sahiptir. Basketbol gelişim merkezi diğer özelliği 8 derslikli basketbol lisesidir. Basketbol müzesi ile gençlerimizin ufkunu genişleteceğiz. Burası İstanbul’un marka değerini artıran bir eser oldu” dedi.

Yalova Hakan Ak Basketbol Gelisim Merkez Acilis (2)

Kaynak: Haber Merkezi