‘Bu Kente ve İnsanlarına Hizmet İçin Varız’ ‘Bu Kente ve İnsanlarına Hizmet İçin Varız’

2022 yılından bu yana Yalova Barosu Başkanlığı görevini yürüten Çavuş, 2016 yılında Baro Yönetim Kurulu üyesi olarak seçildiği ilk günden itibaren mesleğini büyük bir onur ve sorumluluk anlayışıyla koruma mücadelesi verdiğini belirtti. Çavuş, meslek hayatında edindiği tecrübeleri ve Baro Başkanlığı süresince gerçekleştirdiği çalışmaları aktararak, “Kıymetli Meslektaşlarım, 2022 yılından  itibaren büyük bir onur ve sorumluluk anlayışıyla  Yalova Barosu Başkanlığını yürütmekteyim.

2016 yılında Baro Yönetim Kurulu üyesi olarak seçildiğim ilk günden şu ana dek görev aldığım her pozisyonda önceliklerim eğilip bükülmeden mesleğimizi korumak , meslektaşlarımızla omuz omuza yol almak ve  meslek sorunlarımızın çözümü için mücadele etmek  oldu. Son yıllarda gerek mesleğimiz gerekse Barolarımız zorlu dönemler geçirdik.

Mesleğimizin şartları her geçen gün ağırlaşsa da bizler asla umutsuzluğa düşmedik ve mücadeleden kaçmadık . Hukuk Devletini, hukukun üstünlüğünü ve  insan haklarını  koruma görevimizi asla unutmadık. Meslektaşlarımızla yollara düştük ,  uykusuz vakitlerde  kilometrelerce mesafe aldık,  çözüm umudumuza sahip çıktık... Meslek sorunlarımızı kıdemin dahi çözemediği günlerde meslektaşlarımızın hakkı için tüm yetkililerle bıkmadan usanmadan  görüştük,  masalarda çözemediklerimiz için eylemler yaptık , çözüm yolları aradık.

İlimizde temsil ettiğimiz makamın önemini  her platformda hissettirdik. Bize iletilen hiç bir sorunu takipsiz ve çözümsüz bırakmadık. Avukatlık mücadele mesleğidir ...20 yıla yakın  zamandır mesleğimi ifa ederken hukuk adına  mücadeleden hiç bir zaman vazgeçmediğim gibi Baro Başkanı olarakta mesleki sorunlarla mücadele etmekten , çalışmaktan ve çözüm yolları aramaktan asla vazgeçmedim vazgeçmeyeceğim...Gönül rahatlığıyla ifade edebilirim ki "meslektaşlarımıza bir telefon kadar yakınız "sözümüzün hep arkasında durduk , hiç bir meslektaşımızın yalnız olmadığını hissettirdik . Bu süreçte destek olan , katkı sunan, omuz veren herkese sonsuz şükranlarımı sunarım. Her zaman olduğu gibi  meslektaşlarımla  omuz omuza , Yalova Barosu ruhuna sahip çıkarak , yeni projelerimizi gerçekleştirmek ve atılan adımları ileri götürmek  amacıyla   Ekim ayında gerçekleştirilecek olan 16  Olağan Genel Kurulda Baro Başkanlığına Adayım. Görevler geçici , bırakılan izler kalıcıdır. İlk günkü heyecan ve şevkle   talip olduğum görevde tüm meslektaşlarımın desteğini bekliyorum. Saygılarımla” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi