Çiftlikköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde verilen uygulamalı ve teorik eğitimlere katılan itfaiye erleri, yangın önleme tekniklerinden kentsel arama kurtarmaya, olay yeri incelemeden tabyalamaya kadar pek çok farklı başlıkla ilgili bilgileri, uzman eğitmenlerden alıyor.

Başkan Yele Kaza Simülasyonunu İzledi

İtfaiyecilerin gördüğü trafik kazasına müdahale teknikleri eğitimine Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele de katılarak, eğitim kapsamında gerçekleştirilen araçlı kurtarma tatbikatını yerinde izledi. 4.Seviye İtfaiye Eğitici Eğitmeni ve İtfaiye Şefi Süleyman Çark tarafından verilen eğitimde senaryo gereği bir kaza simülasyonuna müdahale eden itfaiyeciler, araçta sıkışanları kurtarmak amacıyla aletli müdahalede bulunarak kazazedeleri araç içinden çıkardı. Başkan Yele, “İtfaiye ekiplerimizce gerçekleştirilen kaza simülasyonunda, onların ne kadar zorlu bir iş yaptıklarına bir kez daha şahit oldum. Olay anında nasıl müdahale ettiklerini, hangi aletleri kullandıklarını gördüm. Personelimizin bu büyük ve özverili çalışmasına yakından tanıklık ettim. Her türlü zorluğa göğüs geren personelimize hem çalışmalarında hem de özveriyle katıldıkları bu eğitim programında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Eğitimler Sonrasında İtfaiyecilere MEB Onaylı Sertifikaları Verilecek

Çiftlikköy İtfaiyesi’ne yeni katılan personellerin yanı sıra deneyimli itfaiyecilerin de sertifikalı olabilmesi adına ekipteki tüm itfaiyecilerin eğitime katıldığını kaydeden Çiftlikköy Belediyesi İtfaiye Müdürü Murat Erdoğan, “Teorik ve pratik olarak gerçekleştirilen eğitimlerde, Yanma ve Yangın, Yangın Riskleri, Kişisel Korunma Donanımı, Yangın Söndürme Maddeleri ve Teknikleri, Tabyalama, Ekip Organizasyonu, Olay Yeri İnceleme, Trafik Kazalarında Teknik Kurtarma, İple Erişim ve Yüksekten Kurtarma, Asansörlerden Kurtarma, Kuyulardan Kurtarma, Kentsel Arama ve Kurtarma, Destekleme Sistemleri, Tehlikeli Maddeler, Yangından Önleme ve Yangından Korunma başta olmak üzere birçok başlıkta eğitimler veriliyor. 7/24 acil durumlara karşı vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği adına görev alan itfaiyecilerimize, almakta oldukları 120 saatlik eğitim sonrasında sertifikaları verilecek” dedi. Erdoğan, itfaiyecilerin Aralık ayı ortasında tamamlanacak eğitimler sonrasında sertifikalarını alacaklarını dile getirdi.

Çiftlikköy’e Sismik Veri İstasyonu Çiftlikköy’e Sismik Veri İstasyonu

Haber Merkezi

Editör: Arda Yavuz