Müdür Karakuş’tan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne Çıkarma Müdür Karakuş’tan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne Çıkarma

Eğitim programında, artrit hastalığının belirtileri, tedavi yöntemleri ve önleyici tedbirler hakkında detaylı bilgi verildi. Sağlık uzmanları, katılımcılara hastalığın yönetimi ve sağlıkyaşam alışkanlıkları konusunda da önemli tavsiyelerde bulundu. Çiftlikköy İlçe Sağlık Müdürlüğü, bu tür eğitimlerle toplumu sağlık konularında bilinçlendirmeyi ve hastalıkların erken teşhis edilmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Eğitime katılan öğrenciler ve öğretmenler, edindikleri bilgilerle sağlıklarını koruma konusunda daha bilinçli hale geldiklerini ifade etti.

Artrit Nedir?

Artrit romatizma kaynaklı hastalıklar gibi hareketlerin kısıtlanmasına, şişe ve ağrıya sebebiyet veren bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlık vücudun bağ dokularını ve eklemlerini etkiler. Eklemlerde şişlik ve kızarıklık anlamına gelen artrit, 100'den fazla türe sahiptir.

Yalova Citflikkoy Ilce Saglik Mudurlugu Ogrenci Ogretmen Artrit Hastalik (2)Artrit Hastalığının Nedenleri Nelerdir?

Artrit nedenleri bu rahatsızlığın altında yatan artrit türüne bağlıdır. Artrit hastalığının bazı türleri genetik nedenlerle ilgilidir. Osteoartrit eklemlerin yıpranması, aşınması veya aşırı kullanımı ile oluşur. Lupus, skleroderma ve romatoid artrit ise vücudun bağışıklık sisteminin kendi dokularına saldırması nedeniyle yaşanır. Gut ise eklemlerde kristal birikmesi ile görülür.

Artrit Nasıl Tedavi Edilir?

Artrit tedavisi kişinin yaşadığı semptomlara, yaşına, genel sağlık durumuna ve yaşadığı artritin türüne göre planlanır. Ayrıca bu rahatsızlığı tamamen ortadan kaldıracak bir tedavi yöntemi yoktur. Uygulanan tedaviler ağrıyı, iltihabı azaltarak ekleme kaybettiği işlevi geri kazandırmak amaçlıdır. Kısa süreli tedavilerde ilaç, sıcak ve soğuk uygulamalar, eklemlerin hareketsizleştirilmesi, transkutanöz elektriksel sinir stimülasyonu, masaj ve akupunkturu içerir. Uzun vadeli tedavilerde de antiromatizmal ilaçlar, hiyalüronik asit tedavisi, kortikosteroidler ve ameliyat yöntemleri kullanılır. Artrit tedavisi multidisipliner bir anlayışla aile hekimliği veya dahiliye, diyetisyen, fizik tedavi uzmanı, fizyoterapist, ortopedi uzmanı / ortopedi cerrahı, psikolog veya psikiyatrist, rehabilitasyon hemşiresi ve romatolog tarafından gerçekleştirilir.

Kaynak: Haber Merkezi