Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) topladığı veriler, kamuoyuna açıklandıktan sonra haber olmaya devam ediyor. TÜİK, 2024 yılı için gerçekleştirdiği araştırmalar sonucu “En Mutlu 10 İl” listesini halkın bilgisine sunuldu.

En Mutlu 10 İl:

1-Sinop

Yalova Barosu Seçime Gidiyor! Yalova Barosu Seçime Gidiyor!

2-Afyonkarahisar

3-Bayburt

4-Kırıkkale

5-Kütahya

6-Çankırı

7-Düzce

8-Uşak

9-Siirt

10-Şırnak

En mutlu illerin arasında Yalova’nın olmaması, ilimizdeki kimi önemi insanın dikkatini çekti. Bu isimlerden biri olan Gelecek Partisi Yalova Kurucu İl Başkanı Kürşat Emre Çandır, konuya ilişkin olarak değerlendirmelerde bulunarak ildeki yöneticilere veryansın etti.

Mutsuzluğun Sebeplerini Paylaştı!

Yalova’nın listeye girememesinin nedenlerini ve mutsuzluğunun sebeplerini maddeler halinde paylaşan Çandır;

1- 110 km sahil şeridi olmasına rağmen Marmara Denizli'nin en pis 2. kıyısı bizde.

2- Hayat pahalılığı anlatılır gibi değil.

Üreticisi olduğumuz kiviyi, cevizi bile İstanbul'dan pahalıya tüketiyoruz. Denize kıyısı olmayan iller, balığı bizden daha ucuza tüketiyor.

3- Konut fiyatları, ev kiraları ortalama gelir düzeyinin çok üzerinde.

4- Suriye ve Afgan kökenli nüfus ülke ortalamasının üzerinde. Yabancılara konut satışı ortalamanın çok üzerinde.

5- Yerel yönetimler tembel. Mutluluk endeksini yükseltecek sosyal çalışmalar yok. Halk ekmek, toplu taşıma, halk lokantası, raylı sistem, belediye sosyal tesisi gibi ortak sosyal kurum ve alanlar ya hiç yok, ya da çok zayıf.

6- Büyük şehirlere ulaşım astronomik diyebileceğimiz düzeyde.

7- Üniversitenin kalitesi tartışmalı.

8- 2. Basamak sağlık hizmetleri yetersiz. Yalova Halkı çoğu zaman Devlet Hastanesi'nde randevu bulamıyor, çevre ilçelere muayene için gitmek zorunda kalıyor.

9- Yalova emekli kenti diye bilinirdi. Emeklilerin ekonomisi bitik.

10- Bir lise inşaatı bile, 3 yıldır bitirilemedi. Otopark sorunu hat safhada. Sokaklar dar. Bisiklet yolları sınırlı. Temizlik yetersiz. İlaçlama ve ıslah çalışması yetersiz. 3 ay önce söylediğim çöp, Safran Deresi'nde, aynı noktada duruyor.

Yazdığı 10 maddelik listenin daha da uzatılabileceğini söyleyen Çandır, “Ama daha fazla yazmanın da anlamı yok aslında. TÜİK de inanmayın. Ne diyorduk? Mutlu Yalova!!!” diyerek açıklamasına son verdi.

Kaynak: Haber Merkezi