İsrail ile Filistin arasında 7 Ekim tarihinde başlayan çatışmalar dünya gündeminde yer edinmeye devam ediyor. Hamas’ın İsrail’e sızıp Müzik Fetivali’ne saldırmasının ardından başlayan savaşta İsrail’in cevabı çok sert oldu. Ülkemizin de dahil olduğu bir çok uluslararası kuruluş İsrail’in saldırılarını durdurmasını talep etti ve Güney Afrika’nın öncülüğüyle Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail’e soykırım davası açıldı. 
Yalova Ak Parti Vekil Israil Filistin Abd Netenyahu Elestirihaber (2)İsrail’in acımasız katliamları devam ederken İsrail’in Başbakanı Bejamin Netenyahu’nun Amerika Birleşik Devletleri Kngresi’nde ağırlanması ve konuşturulması yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Dünyanın birçok ülkelerinden isimler, soykırımdan sorumlu olduğu iddiasıyla Netenyahu’nun ABD’de ağırlanmasını kınadı. 
Netenyahu’nun ABD kongresine hitap ettiği sırada dikkat çekici görüntü kameralara yansıdı. Demokrat Partili Kongre Üyesi Rashida Tlaib’in, Netenyahu’nun konuştuğu sırada elinde “Soykırımdan Suçlu” dövizini tutması büyük yankı uyandırdı. Bu görüntüler Yalova’nın önemli isimleri tarafından da gündeme alındı. Ak Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Kongre Üyesi Rashida Tlaib’in fotoğrafı ile birlikte Nazi Almanyası lideri Adolf Hitler’in 13 Haziran 1936'da “Horst Wessel” isimli bir gemiyi tanıtırken yaptığı konuşma sırasında izleyiciler arasında Nazi işareti yapmayan tek isim olan August Landmesser’i paylaşarak atıfta bulundu ve “Tarih unutmaz, hatırlatır…” dedi. 
Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

İnce; Unutma, Unutturma! İnce; Unutma, Unutturma!

Yalova Ak Parti Vekil Israil Filistin Abd Netenyahu Elestirihaber (1)

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel