Yaklaşık 120 sporcunun yarıştığı ve geçen yıl ilki yapılan ve geleneksel hale dönüşen 2. Aksaray Karbeyaz otel bisiklet tırmanış yarışına 11 sporcusu ile katılan kulüp sporcularının hepsi madalya ve ödülleri kazanarak Yalova’ya dönüş yaptı.

Aksaray’da yerel ve ulusal medyanın ilgi odağı olan YABİS’in genç sporcusu Ramazan Coşkun altıncı olurken, Onur Baydar ise +20 yaş kategorisinde sekizinciliği elde etti. +40 yaş kategorisinde Adem Akçay birinci, Güngör Turan ise ikinci oldu.

FIBA’dan Karşıyaka’ya Şok FIBA’dan Karşıyaka’ya Şok

+50 yaş kategorisinde pedal basan Osman Şirin ikinciliği kazanırken, Ömer Birol Kayaalp üçüncü, Raif Kaş’ta dördüncü olup kürsüde ki yerini aldı. Yine aynı kategoride yer alan Serkan Can altıncı, Sabahattin Bozok ise dokuzunculuk sevincini yaşadı.

+60 yaş kategorisinde Harun Ertuğrul birinci olurken, 71 yaşındaki Milli sporcu Ahmet Hidayet Akyürek ise üçüncülükle kürsüyü kaptı.

Yalova Bisiklet Aksaray Sporcu Madalya (2)Kulüp antrenörü Metin BEKTAŞ nezaretinde aralıksız çalışan ekip yoğun antrenman programı ile bu yarışa hazırlanıp beklenen dereceleri aldıklarını ifade eden Kulüp Başkanı Harun Ertuğrul,” Geçen yıl kulüp olarak Türkiye birincisi olan YABİS bu sene de şampiyon olmak için çalışmalarına devam ediyor. Kulüp yönetimimiz ve  sponsorumuz Burak Denizcilik firmasının spora ve sporcuya desteği ile başarılarımıza başarı katıyoruz. Yalovalı bisikletçiler 55 yıldır Yalova bisiklet sporunda hep var olmuştur. Bundan sonrada bizler yeniden eski günlerindeki gibi Yalova’yı gündeme taşımaya devam edip gençleşen kadromuzla her sene YABİS’i şampiyon yaparken bir yandan da Milli takıma sporcu yetiştirme gayretinde olacağız” dedi.

Yalova Bisiklet Aksaray Sporcu Madalya (4)Yalova Bisiklet Aksaray Sporcu Madalya (5)Yalova Bisiklet Aksaray Sporcu Madalya (1)

Kaynak: Haber Merkezi