SAĞLIK

‘Başkasının Hayatına Mani Olmayın’

2024 yılının ilk 7 ayında Acil Çağrı Merkezinin 206 bin 248 defa arandığını belirten Yalova Acil Çağrı Merkezi Müdürü Muharrem Bukan, gelen aramaların yüzde 49,52’sinin gereksiz çağrı olduğunu dile getirdi.

Bukan, “Acil Çağrı Merkezimizi gereksiz yere arayıp hattımızı meşgul edenler, gerçekten yardıma ihtiyacı olanların hayatını kaybetmesi ile sonuçlanacak zaman kayıplarına sebep oluyorlar” dedi. 2024 yılının ilk 7 ayında Acil Çağrı Merkezinin 206 bin 248 defa arandığını belirten Yalova Acil Çağrı Merkezi Müdürü Muharrem Bukan, gelen aramaların yüzde 49,52’sinin gereksiz çağrı olduğunu dile getirdi. Müdür Bukan, “Yalova’da tüm acil çağrılar 15 Ocak 2018 tarihinden itibaren Yalova Acil Çağrı Merkezimiz (AÇM) tarafından cevaplanıyor. İtfaiye Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, AFAD, Jandarma Komutanlığı, Orman İşletme Müdürlüğü ve Yalova Emniyet Müdürlüğü Yalova AÇM bünyesinde çağrıları cevaplandırıyor. Acil çağrı merkezine 2024 yılının ilk 7 ayında 206.248 çağrı gelmiş ve bunun 102.135’i gereksiz olduğu bununda yüzde 49,52 oranına tekabül ettiği görüldü. Gereksiz çağrıların temel nedenin evde kullanılmayan hatsız cep telefonlarının çocuklara verilmesi sonucunda çocukların araması, vatandaşlarımızın cep telefon tuş kilidinin açık bırakıldığından cep telefonu acil çağrı merkezini otomatik olarak aranması ve ayrıca sorunlu kişilerin acil çağrı merkezinin rahatsız etmesinden dolayı vatandaşların hizmete ulaşmasına mani olduğu görülüyor. Acil Çağrı Merkezine gelen çağrıların kurumsal dağılımına baktığımızda Emniyete 41 bin 670, İtfaiyeye 4 bin 129, Jandarmaya 10 bin 278, Ormana 855 ve Sağlığa 48 bin 755 çağrı geldi” şeklinde konuştu.

 ‘AÇM’ye ilginç ihbarlarda geliyor’

Acil Çağrı Merkezine (AÇM) zaman zaman ilginç ihbarların da geldiğine değinen Yalova Acil Çağrı Merkezi Müdürü Muharrem Bukan, “Merkezimize ulaşan bir ihbarda evde beslenilen bir kedinin ev halkına saldırdığı ev halkını eve hapsettiği bilgisini aldık. Emniyet ve itfaiye ekiplerimizi ihbarın geldiği yere yönlendirdik. Ekiplere de saldıran kedi, Belediyenin Veteriner işleri ekipleri ile iletişime geçilerek sakinleştirici iğne ile kontrol altına alındı. Zaman zaman bu tip ilginç olaylarla da karşılaşıyoruz” dedi.