Türkiye siyaseti yeni bir polemik ile çalkalanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ülkedeki tüm Belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçlarını ödemeleri gerektiğini belirtmesi tartışmaları beraberinde getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın SGK pirim borcu olarak en borçlu 5 Belediye’nin Cumhuriyet Halk Partili Belediyelere ve Türkiye’deki Belediyelerin SGK borcunun %67,7’sinin CHP’li Belediyelere ait olduğunu açıklayarak bir an önce ödemelerin yapılmasını talep etmesi tartışmaları daha da büyüttü.

31 Mart Pazar günü gerçekleştirilen Mahalli Genel Seçimlerinden Cumhuriyet Halk Partili isimlerin zaferle çıkması nedeniyle iktidarın cezalandırmak amaçlı bu konuyu gündeme getirerek muhalefeti zor durumda bırakmak istediğine ilişkin yorumlar gelmeye devam ederken konuya İYİ Parti Yalova İl Başkanı Osman Kendir de katıldı. Başkan Kendir, Belediyelerin çalışmaz hale getirilmek istediğini söyledi.

Başkan Davut Cengiz’den Okul Sorunlarına Tepki Başkan Davut Cengiz’den Okul Sorunlarına Tepki

“Kınıyorum”

Tüm Belde ve Belediyeleri ortak bir basın açıklaması yaparak vergi ve SGK borçlarının açıklamaya davet ettiğini belirten Başkan Kendir, “Baskı düzeni ile iktidarını korumaya çalışan, kendi kabahatini örtmenin yanında belediyelerimizi de çalışamaz hale getirmeyi düşünen zihniyeti kınıyorum! Kamuda sözde tasarruf tedbirleri ile başlayan sonrasında da kurumları sıkıştırmayı amaçlayan siyaset anlayışını görüyor ve bu tehlikeli oyunun kimseye faydası olmadığını, halkımızın daha da çok tepkisini çektiğini belirtmek istiyorum. Bunun yanında da şunu da açıkça söylemek isterim, hangi parti mensubu olursa olsun tüm belediye başkanlarımızın kendi işyerlerini yönetiyormuşçasına titiz ve profesyonel davranacağına, savurganlığa son vereceğine, halkın menfaatlerini koruyacağına, şeffaf yönetim anlayışı ile yaşanabilir bir kent oluşması için gayret ve çaba göstereceğine, yaşadığı alana vizyon katacağına inanmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi