31 Mart Pazar günü gerçekleşen Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından Yalova Belediyesi Yönetimi’nde değişiklik yaşanmış, Cumhuriyet Halk Partili Aday Mehmet Gürel, mevcut Başkan ve AK Parti’nin Adayı Mustafa Tutuk’u devirerek Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmuştu.

Seçimlerin öncesinde 5 ana başlıkta projelerini açıklayan Gürel’in en ilgi çeken vaatlerinin başında ise Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ücretsiz ulaşım olmuştu. Yalovalı vatandaşlar tarafından zaman zaman eleştiri konusu olan hastaneye ulaşıma ilişkin, “Sosyal Belediyecilik” başlığında vaadini açıklayan Başkan Gürel, hastaneye ulaşım çilesinin biteceğini, tüm mahallerden elektrikli halk otobüsleriyle gün boyunca ücretsiz olarak ulaşım hizmeti vereceklerini iddia etmişti.

Başkan Gürel’in seçilmesinin ardından geçen 5 aylık süre sonunda açıkladığı hastaneye ulaşım vaadinin gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceği merak konusu olurken, vatandaşlar Başkan Gürel’e sözünü tutma çağrısında bulundular. Aylardır merakla beklenen gelişme geçtiğimiz gün Yalova Belediye Meclisi’nde gündeme geldi. Konuyu mecliste değerlendirmeye aldıklarını söyleyen Başkan Gürel, alınan karar neticesinde sözünü tutacağını kamuoyuna açıklayarak müjdeyi verdi.

Yalova Belediye Meclis Hastane Ucretsiz Ulasim (3)

“Kısa bir süre sonra ücretsiz ulaşım başlıyor”

Mutlu Çocuk Yetiştirmenin Sırlarını Öğrendiler Mutlu Çocuk Yetiştirmenin Sırlarını Öğrendiler

Konuya ilişkin olarak “Bir sözümüzü daha yerine getiriyoruz” başlığıyla açıklamada bulunan Başkan Gürel, “Eylül ayı belediye meclisimizi güzel bir müjdeyle taçlandırdık. Seçim çalışmalarında söz verdiğimiz “Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesine Ücretsiz Ulaşım” konusunu bugün meclisimizde değerlendirdik. Aldığımız karar neticesinde vatandaşlarımız Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kısa bir süre içerisinde ücretsiz bir şekilde ulaşabilecekler. Şimdiden hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Yalova Belediye Meclis Hastane Ucretsiz Ulasim (4)

Yalova Belediye Meclis Hastane Ucretsiz Ulasim (2)

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel