31 Mart Pazar günü gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimlerinden zaferle ayrılarak Altınova Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Yasemin Fazlaca, Yalova Gözde FM’deki radyo programına katıldı. Ünlü Yalovalı Gazeteci Kutsi Aksay’ın “Kutsi ile Okyanus” programına konuk olan Başkan Fazlaca kendisine dair merak edilenleri açıklığa kavuştururken, Altınova Belediyesi’ndeki son durum hakkında da bilgi verdi.

“Kasamızı düzelttik ve cari borçlarımızı ödedik”

Belediye’ye ilk girdiği zaman iç açıcı bir tablo ile karşılaşmadığını söyleyen Başkan Fazlaca, “Sosyal medyadan belediyenin borç yükünü millete duyurmuştuk. Biliyorsunuz ben Mali Müşavirim ve buranın bütçesi kadar bütçe yönetmiş bir insanım. Dolayısıyla hiçbir umutsuz durumun olmayacağı ve mağdur edebiyatının yapılmayacağını düşündüm ve çok kısa zamanda olumlu gelişmeler oldu. Kasasımızı düzelttik ve cari borçlarımızı ödedik. Belediye’nin hem dış piyasada hem de kamu alanındaki itibarında düşüklük vardı. İnsanlar malzeme vermek ve alışveriş yapmak istemiyorlardı. Büyük oranda borçlarımızı kapattık ve düzlüğe çıktık. Dolayısıyla belediyeye olan bakış açısı değişmiş durumda” diyerek müjdeyi verdi. 

Seçimlerin ardından açıklanan tasarruf tedbirlerinin halk tarafından siyasi bir amaçla yapıldığının tescillenmiş durumda olduğunu belirten Başkan Fazlaca, “Ben hem kendi adıma hem de diğer CHP’li belediyeler adına konuşmak istiyorum; Zaten bu tasarruf tedbirlerini uyguluyorlardı. Bu biraz baskı unsuru olarak kullanılabilir ama bir taraftan da iyi olduğunu düşünüyorum. Tüm kamu kuruluşlarının millete ait olan paranın daha değerli alanlarda kullanılması amacıyla yönlendirilmesi belki bir yerde teşvik edilmiş oldu” dedi. Son zamanlarda gündeme gelen SGK borçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Fazlaca, “Sigorta ve vergi borçlarını ödemek için bu tedbirler çıkmadan önce önlemlerimizi almıştık ve ödemelerimize başlamıştık. Dolayısıyla bizi etkileyeceğini düşünmüyorum. Zaten tasarruflu bir belediye olarak devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Borçlarda beni korkutmuyor, tedbirlerde…”

Açıklanan tasarruf tedbirlerinin ve SGK borç ödemelerinin seçimden önce vaat ettiği projeleri engellemeyeceğini ancak bir süre geciktirebileceğini vurgulayan Başkan Fazlaca, “Umutsuz bir durum olacağını düşünmüyorum. Benim hayat felsefem şu; Ne kadar umutsuz olmuş olursak olalım, Atatürk kadar umutsuz olmamışızdır. Çünkü o dönemin şartları çok daha zordu. Ben hep o dönemi feyz alıyorum. Mutlaka bir çıkış yolunun olacağını düşünüyorum. Beni borçlar da korkutmuyor, tedbirler de korkutmuyor. Projelerimizi yavaş yavaş hayata geçirmeye başladık. Bu 5 yıllık dönem içerisinde tamamını yapacağıma inanıyorum” şeklinde konuştu.

Altınova’nın acil olarak halledilmesi gereken sorunundan bahseden Başkan Fazlaca, “Bizim bekar evleriyle ve trafik sorunuyla ilgili bir sorunumuz var. Bunlarla ilgili ilk adımlarımızı attık. Bunları acilen projeye döküp ete ve kemiğe büründürmem lazım. İlk proje bunlar için olacak” dedi. Seçimlerden önce oluğu gibi şu anda olduğu gibi halkın iyi ve kötü gününde yanlarında olduğunu hatırlatan Başkan Fazlaca, “Çok bir farklılık ve alışkanlıklarda bir değişkenlik olmadı. Kadın olmanın avantajı şu; Her yere rahatlıkla girebiliyorsunuz. Ben de bu avantajımı kullanıyorum ve halk ile iç içe olmak beni çok memnun ediyor. Eleştiriler beni çok geliştiriyor… Onun için “Halktan kaçayım ve bana bir şeyler söylerler” gibi endişem yok” ifadelerini kullandı.

Yalova Altinova Belediye Baskan Radyo Program Katilim Aciklamalar (2)

“Buradan ceza kesiliyor ve belediyeye gelir geliyor diye bir imaj oluşmasın”

Altınova’daki tersanelerin ilçeye destek olmak için yeteri kadar katkı sunum sunmadığı sorusunu cevaplayan Başkan Fazlaca, “Geçmişten günümüze ilçemize büyük katkılar sağlayan sektör temsilcileri var. İkili ilişkilerimiz gayet güzel. Çünkü ben de aynı sanayi sektöründen çıkmış biri olarak her iki tarafı da analiz edebiliyorum. Onun için bizim yaptığımız projeler doğru yerde ete ve kemiğe bürünürse ben onların ellerinden geleni yapacağını düşünüyorum ve yapıyorlar da” diyerek teşekkürlerini iletti.

İlçenin girişine yerleştirilen elektronik denetleme sisteminin mahalle toplantılarında kendisine gelen ilk sorulardan biri olduğunu belirten Başkan Fazlaca, “Vatandaşlar hız sınırı ile ilgili bir yükseltme talebinde bulunuyorlar. Bu bizim elimizde olan bir şey değil. Tamamen Karayolları ve Emniyetin belirlemiş olduğu hız sınırları çerçevesinde bizden önceki Belediye Başkanı’nın uygulamaya başladığı ve bizimde hayata geçirdiğimiz bir uygulama oldu. İnanın Emniyet Genel Müdürlüğü’nden aldığımız verilere göre trafik kazalarında büyük bir azalma oldu. İnsanlar burada kesilen cezalardan belediyeye büyük bir katkı sağlandığı düşünülüyor ama şunu ifade etmek istiyorum; Oranın altyapısı 33 Milyon TL’ye ihale edilmiş ve taksite bölündüğü için biz oradan 1,5 sene içerisinde gelecek paradan belediyeye herhangi bir gelir beklemiyoruz. İnsanlarda, “Buradan ceza kesiliyor ve belediye bunu özellikle yapıyor” gibi bir imaj oluşmasın. Biz oradan gelen kesintilerle altyapıya yatırım yapıyoruz ve ödemelerimizi yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Oral; Peygamberimiz Alemlere Rahmet Olarak Gönderildi Oral; Peygamberimiz Alemlere Rahmet Olarak Gönderildi

“Pazar esnafımıza yeni bir yer ayarlamaya çalışıyoruz”

Pazar yeri çalışmaları hakkında son durumu paylaşan Başkan Fazlaca, “Kapalı Pazar Yeri, üzerinde Düğün Salonu olarak projelendirilmiş. Fakat biz içeriye girdiğimiz zaman gördük ki bina sağlam değil… Bununla ilgili İstanbul Üniversitesi’nden teknik heyet geldi ve rapor önümüzdeki hafta içerisinde elimize ulaşacak. Bina güçlendirilmeye ihtiyaç duyuyor. Dolayısıyla buradaki pazarcı esnaf kardeşlerimizi buradan bir süreliğine almak zorundayız. Baktığımız projede de yaptığımız güçlendirmeyle hali hazırdaki pazarcılarımız oradaki yapılaşmadan sonra sığamıyorlar. Dolayısıyla bu pazarcı esnafımıza başka bir yerde yeni bir yer ayarlamak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Yalova ve Altınovalılara seslenen Başkan Fazlaca, “Bir kadının farkındalığını Yalova’da yaratmak istiyorum. Sadece Altınova’da değil, Yalova’da da ses getireceğime inanıyorum. Güzel ve doğru projelerle Belediye Başkanlarını da yönlendireceğime ve yön vereceğimi düşünüyorum. Yalova’daki Belediye Başkanları ile çok uyumlu çalışmalarımız var. Birbirimize yardımcı oluyoruz. Altınova 5 sene sonra çok farklı bir yerde olacak. Bunu hep beraber Yalova halkı olarak göreceğiz” diyerek sözlerine son verdi.

Kaynak: Haber Merkezi