26 Ağustos tarihi ülkemiz için önemli bir yere sahip oldu. Büyük Selçuklu Sultanı Alp Arslan’ın önderliğindeki Türkler, Muş’a bağlı Malazgirt ovasında Romen Diyojen’ün öncülüğündeki Bizans İmparatorluğu kuvvetleri ile karşılaştı. Savaş, Sultan Alp Arslan’ın kesin zaferi ile sonuçlanırken, bu tarih ve olay, “Türklere, Anadolu’nun kapılarının açılması” olarak adlandırıldı.

26 Ağustos tarihi ile ilgili bir diğer önemli olay da modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna kadar giden olaylara vesile olan Büyük Taarruz saldırısının başlangıcı oldu. Tarihte, Türklerin savunma pozisyonundan tekrar saldırı pozisyonuna geçmesi olarak simgelen bu olay sonrası Yunan işgal kuvvetleri yurttan atıldı.

Bu iki önemli tarih yıldönümleri bir süredir birlikte kutlanıyor. Bu kutlamalara Termal Belediye Başkanı Sinan Acar da katıldı. Başkan Acar, Malazgirt Zaferinin 953. Yıldönümünü ve Büyük Taarruz’un başlangıcının 102. Yıldönümüne özel olarak bir açıklama yayınladı. Başkan Acar mesajında, “Milletimize Anadolu' nun kapılarını açan, Sultan Alparslan önderliğinde kazanılan Malazgirt ve Anadolu' nun Milletimizin yurdu olduğunu tüm dünyaya duyurduğumuz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan Büyük Taarruz zaferlerinin yıl dönümlerini coşkuyla kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Sultan Alparslan olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Termal'de 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılı Törenle Başladı Termal'de 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılı Törenle Başladı

Kaynak: Haber Merkezi