Kentsel dönüşüm bölgesinde, Roman vatandaşların, konteyner kente yaşamlarına devam etmeye çalışmaları, kentsel dönüşüm alanında ne olup bittiğine dair sağlıklı haberleri, gazetemize açıklamalarda bulunan Proje Müdürü Metin Yumurtacı tarafından öğrenmeye devam ediyorlar.

Proje müdürü Metin Yumurtacı, konu ile bağlantılı gazetemize kamuoyunu bilgilendirici açıklamalarda bulunmaya devam etti. Proje Müdürü Metin Yumurtacı, kentsel dönüşüm ile alakalı gazetemize geçtiğimiz haftalarda açıklamalarda bulunmuştu. TOKİ’den proje onayı beklediklerini daha önce aktaran Yumurtacı, müjdeli haberi verdi. Proje Müdürü Metin Yumurtacı: “Toplu Konut İdaresi Projeler ve Araştırma Dairesi Başkanlığı tarafından, revize uygulama projeleri düzenlenmeye ve  tarafımıza gönderilmeye başlandı.  Tüm projelerin revizesi zaman alacağından, imalatların hızlanması için proje revizesi biten blokların temel altı zemin iyileştirme imalatlarına başlanmıştır. Proje revizesi sırasında İksa kazıklarımızın uygulama çalışmalarına devam ettik ve bunlarında tamamlanması ile birlikte temel altı zemin iyileştirme fore kazık uygulamalarına da başladık.  Temel altı fore kazıklarının tamamlanması ile birlikte kaba inşaatımıza başlayacağız.” demişti.

Proje Müdürü Metin Yumurtacı, projede değişmesi gereken yerler olduğunu ve bunun proje revizesinin TOKİ tarafından onaylanmasına gerektiğine dair bilgiyi gazetemize açıklamalarda bulunmuştu. Konu ile son durum için açıklamalarda bulunan Yumurtacı, TOKİ projeler dairesince onaylanmasını beklediklerini ve bir taraftan da çalışmalara devam edildiğini iksa kazık çalışmalarına devam edildiğini açıklamıştı. 

HÜR-SEN Yalova İl Başkanı Tanrıkulu; Bu Uygulama Modern Kölelik Anlamına Geliyor HÜR-SEN Yalova İl Başkanı Tanrıkulu; Bu Uygulama Modern Kölelik Anlamına Geliyor

Whatsapp Görsel 2024 06 03 Saat 17.05.28 B522Adfe

Projede Son Durum:  “Temel Ve Betonarme İnşaat İmalatlarına Devam Edilmektedir”

Proje Müdürü Metin Yumurtacı Ağustos ayı itibari ile gazetemize yaptığı açıklamada:  “Toplu Konut İdaresi Projeler ve Araştırma Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen revize uygulama projelerine göre iksa ve temel altı fore kazıklar tamamlanmış olup temel ve betonarme inşaat imalatlarına devam edilmektedir. Teslimi tarafımıza yapılan adada, vaziyet planı kazı kot çalışmaları ayrıca yapılmaktadır. Revize uygulama projelerimizin elimize ulaşması ile beraber saha ekiplerimizin sayıları da gün ve gün artmaktadır. Mevcut adada çalışmalarımızın devam etmesi ile beraber diğer teslim edilmeyen alanlarda üniversite hoca raporları ve TOKİ Proje Dairesince, uygulama projesi hazırlanması çalışmaları devam etmektedir. Bütün bu çalışmalar zaman almakla beraber, halkımızın sadece görsel olarak değil, aynı zamanda  depreme dayanıklı, sağlam, kaliteli ve tüm unsurları ile kullanışlı binalarda barınması için yapılmaktadır.” ifadelerine yer verdi.

Whatsapp Görsel 2024 08 02 Saat 11.23.08 B739Df26

Özel Haber: Duygu Saral

Muhabir: Duygu Saral