Hasat vakti yaklaşan Aronya’da en uygun olgunluk derecesinin ve zamanın yakalanmasına yönelik ölçümlere başlandı. Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, en iyi olgunluk düzeyinin tespiti için il genelindeki aronya bahçelerinde hasat öncesi inceleme ve tespit çalışmalarına başladı. Bu çalışmalar kapsamında yapılan ölçümlerle, hasat olgunluğuna ulaşan ürünler hakkında çiftçilere gerekli bilgiler veriliyor. Bu sayede, aronya hasadının en uygun zamanda yapılması sağlanarak hem ekonomik verimlilik artırılıyor hem de ürün kayıplarının önüne geçiliyor.

Yalova Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Selçuk Yaman, aronya meyvesinin Yalova ile özdeşleşmiş bir ürün olduğuna dikkat çekerek, çiftçilere her konuda olduğu gibi aronya hasadında da en iyi sonucu elde edebilmeleri için ellerinden gelen tüm desteği verdiklerini belirtti.

Yaman, "Aronya, ilimiz için önemli bir değer. Bu ürünün en verimli şekilde hasat edilmesi, hem çiftçilerimiz hem de Yalova ekonomisi için büyük önem taşıyor. Tarım ekiplerimiz bu süreci en iyi şekilde yönetmek için sahada çalışıyor" dedi.

Aronya üreticileri de bu çalışmalar nedeniyle memnuniyetlerini dile getirerek, Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

Soysal Otomotiv’de Yeni Peugeot 3008 Görücüye Çıktı Soysal Otomotiv’de Yeni Peugeot 3008 Görücüye Çıktı

Üreticiler, "Aronya hasadının en verimli şekilde yapılabilmesi için sağlanan destekler sayesinde hem ürün kaybını önlüyor hem de ekonomik anlamda daha iyi sonuçlar elde ediyoruz. Bu tür destekler, üreticiler olarak bizler için çok önemli" şeklinde konuştular. Yalova'da aronya bahçelerinde teknik ekipler tarafından yapılan kontrol ve kuru madde ölçümleri, hasat sürecinin en verimli şekilde tamamlanmasını sağlamak için titizlikle yürütülüyor. Bu çalışmalar, Yalova’nın aronya üretimindeki başarısını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Yalova Aronya Hasad Il Tarim Mudur (4)

Kaynak: Haber Merkezi