Basketbol Gelişim Merkezi’nin görkemli açılışına sahne olan mücadeleyi 83-82’lik skorla Anadolu Efes kazanırken sezona kupayla başladı. Mavi Beyazlılar, 2024-2025 sezonunun ilk haftasında Basketbol Gelişim Merkezi’nde Yalovaspor Basketbol’u ağırlayacak.

Mehmet, Bal-Kes’in Yolunu Tuttu Mehmet, Bal-Kes’in Yolunu Tuttu

Basketbol Gelişim Merkezinde oynanan ve TRT Spor Yıldız ekranlarından naklen yayınlanan karşılaşmayı; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, İstanbul Valisi Davut Gül, FIBA Başkanı Şeyh Saud Ali Al Thani, TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, FIBA Avrupa Genel Sekreteri Kamil Novak, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Anadolu Efes Spor Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan ve TBF yöneticileri de takip etti.

Yalova Kupa Sampiyon Basket Anadol Efes (1)Büyük bir heyecana sahne olan mücadelede soyunma odasına üstün giden taraf 43-39’luk skorla Fenerbahçe Beko oldu. Anadolu Efes’te Elijah Bryant 21 sayı - 8 ribaund - 5 asist, Daniel Oturu ise 16 sayı - 6 ribaund ile oynadı. Fenerbahçe Beko’da ise Nigel Hayes-Davis 20 sayı - 4 ribaund - 3 asist ve Bonzie Colson 19 sayı - 6 ribaund – 2 asistle maçı tamamladı.

Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda 14 kez şampiyonluğa ulaşan Anadolu Efes’e şampiyonluk kupası ve madalyalarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. Fenerbahçe Beko’ya ise ikincilik şildini; Türkiye Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak takdim etti.

Yalova Kupa Sampiyon Basket Anadol Efes (2)Karşılaşmayı 21 sayı, 8 ribaund ve 5 asistle tamamlayarak mücadelenin “En Değerli Oyuncusu” seçilen Elijah Bryant, ödülünü Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu'ndan aldı. FIBA Başkanı Şeyh Saud Ali Al Thani de karşılaşmanın hakemleri Yener Yılmaz, Kerem Baki ve Seher Ayşe Nur Yazıcıoğlu’na teşekkür plaketi verdi.

37. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası, Basketbol Gelişim Merkezi’nde verilen ilk kupa olarak tarihe geçti. Bu prestijli kupa, yalnızca bir şampiyonluk değil, aynı zamanda Basketbol Gelişim Merkezi'nin kapılarını açtığı yeni bir dönemin de simgesi oldu.

Yalova Kupa Sampiyon Basket Anadol Efes (5)Yalova Kupa Sampiyon Basket Anadol Efes (6)

Kaynak: Haber Merkezi