2024 yılı UMKE Faaliyet Planı çerçevesinde Yalova İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından koordine edilen ve gerçekleştirilen, “UMKE Temel Eğitimi” başladı. Eğitime ilimizde görevli 25 sağlık personeli katıldı.

Yalova Il Saglik Mudurluk Personel Gonullu Umke Arama Kurtarma Egitim (3)Yalova İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Osman Karakuş’un da gönüllü olmak için katıldığı eğitim teorik ve uygulamalı olarak devam edecek. UMKE Temel Eğitim müfredatında yer alan eğitim konularında teorik olarak başlayıp, ardından “Temel Yaşam Desteği, Hasta/Yaralı Kurtarma ve Taşıma Teknikleri, Temel kampçılık, Enkaz Altında Yaklaşım ve Crush Sendromu, Afet Psikolojisi,” vb. konularda, pratik eğitimler ve tatbikatla tamamlanacak.

Hastane’nin Kreşi Yeni Eğitim ve Öğretim Yılına Başladı Hastane’nin Kreşi Yeni Eğitim ve Öğretim Yılına Başladı

Yalova Il Saglik Mudurluk Personel Gonullu Umke Arama Kurtarma Egitim (1)İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Osman Karakuş UMKE’nin bir gönüllük işi olması nedeniyle halihazırda UMKE gönüllüsü olan ve bu eğitimle birlikte UMKE ekibinin bir parçası olmayı gönülden isteyen sağlık çalışanlarına teşekkür etti. Karakuş, “Ülkemizin bir afet ülkesi olması sebebiyle olası bir afet durumunda medikal kurtarma faaliyetlerinde çalışacak olan sağlık neferlerinin sayısının artması hepimiz için kıymetlidir. Düzenlemiş olduğumuz bu eğitim vesilesi ile tüm eğitmen ve gönüllü arkadaşlarıma göstermiş oldukları fedakârlık için şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Yalova Il Saglik Mudurluk Personel Gonullu Umke Arama Kurtarma Egitim (7)Yalova Il Saglik Mudurluk Personel Gonullu Umke Arama Kurtarma Egitim (4)Yalova Il Saglik Mudurluk Personel Gonullu Umke Arama Kurtarma Egitim (5)Yalova Il Saglik Mudurluk Personel Gonullu Umke Arama Kurtarma Egitim (6)

Kaynak: Haber Merkezi