1987 yılında Yalova'da doğup büyüyen Allar, spora 1995 yılında adım attı. Kickbox kariyerinde Türkiye, Avrupa ve dünya çapında önemli başarılar elde etti.

Allar, spora olan ilgisinin 5-6 yaşlarında başladığını ifade ederek, o zaman dilinin döndüğünce babasına "Baba, bize karate kutusunu yolla" diyerek spora başladığını ifade etti.

1995 yılında hocası Ali Kamberoğlu ile dövüş sporlarındaki kariyerine başlayan Allar, Kickbox, MuayThai ve Wushu gibi branşlarda kazandığı derecelerle Türkiye'nin önemli sporcularından biri haline geldi.

Hedef: Genç Sporcuları Yetiştirmek

Halen profesyonel olarak mücadele eden Allar, "Bir iki yıl içinde emekli olmayı planlıyorum," diyerek ringleri bırakıp öğrenci yetiştirmeye devam edeceğini belirtti. Spor asla bırakmayacağını söyleyen Allar, " Yalova'da genç sporcular yetiştirerek eğitim vermeye devam edeceğim." dedi.   

Zorlu Antrenman Süreçleri

Maç dönemlerindeki antrenman rutinini muhabirlerimizle paylaşan deneyimli sporcu Allar, "Maç dönemlerindeki antrenmanların normal rutinlerden farklı. Normalde haftada 3 gün antrenman yaparsın, ama maç dönemlerinde bu her güne yayılır," dedi. Antrenman yoğunluğu arttıkça vücuda yüklenmeler yapıldığını ve maç öncesi dinlenme sürelerinin de önem kazandığını ifade etti.

Mücadele ve Azim

Ringde yaşadığı zorluklardan ve sakatlıklardan bahseden Allar. "Bir maçı kazanmak için her şeyi göze almalısın," dedi. Gözünde dört kırık olmasına rağmen maçı kazanmayı başardığını anlatan Allar, genç sporculara dikkatli olmalarını tavsiye ederek, "Sakat kalmamaları lazım. Bir maçı kazanmak için kendinizi yıpratmamalısınız," şeklinde konuştu.

Sporun Hayatındaki Yeri

Milli Sporcu Ömer Allar sporun hayatındaki önemine vurgu yaparak, "Spor bana, disiplini, sabrı öğretti, bu spor beni aldı büyüttü, öğretmen yaptı. Bu spor beni sokaktan çıkardı, milli sporcu yaptı ve öğretmen olmamı sağladı," dedi. Öğretmenlik yaparak gençlere ilham vermeyi sürdüren Allar, "Ben öğrenmeye aç bir insanım; yeni gelen birisine bir şey öğrettiğimde bu beni motive ediyor," ifadelerini kullandı.

Yalova’da Yeni Bir Spor Tesisi

Yalova'nın Pedal Kahramanı: Bahadır Düner Yalova'nın Pedal Kahramanı: Bahadır Düner

Ömer Allar, yakın gelecekte Yalova'da yeni bir spor tesisi açmayı planladığını belirtti. "Kickbox, MuayThai, boks, jiu-jitsu gibi birçok branşta eğitim vereceğiz," dedi. Tesisin, 8-10 hocayla birlikte Yalova'ya hizmet edeceği ve genç sporculara ev sahipliği yapacağı duyurdu.

Ömer Allar, 30 yıllık spor kariyerinin her aşamasında azim ve kararlılıkla mücadele ettiğini belirtti. Allar, "Bu bir aşk, bitmeyen bir sevgi. Hala dövüşüyorum, hala bir mücadele içindeyim," diyerek, spor hayatının sonuna kadar süreceğini vurguladı.

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel - Sezgin Altınel