SPOR

Yalovalı Sporcular Yozgat’a Damga Vurdu

Yozgat’ta düzenlenen Kuşak Güreşleri Büyük Erkekler ve Kadınlar Türkiye Şampiyonasına katılan Yalovalı sporcular büyük başarı kazandı.

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu tarafından düzenlenen Kuşak Güreşleri Büyük Erkekler ve Kadınlar Türkiye Şampiyonasına Yozgat ev sahipliği yaptı. Şampiyonada mücadele eden Yalovalı sporculardan 5’i Türkiye derecesi elde etti. Ali Osman Aydemirdir ikinci, Fırat Mutanoğlu ve Öykü Acar üçüncü olarak kürsüye çıkarken, Samet Kızılkan beşinci ve Halil İbrahim Kaymaz’da yedinci olma başarısı gösterdi. 
8-10 Ekim tarihleri arasında 40 ilden, 120 kulüp ve 400 sporcu Rıza Kayaalp Spor Salonunda madalya kazanabilmek için ter döktü. Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu'nun 2024 yılı faaliyet programında yer alan organizasyondaki karşılaşmalar 2 minderde gerçekleştirildi ve 25 hakem görev yaptı.
Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş ile birlikte Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Hopur, dünya ve Avrupa şampiyonu güreşçiler Rıza Kayaalp ve Taha Akgül de takip etti.
2 gün süren ve nefes kesen müsabakaların ardından şampiyonada birinciliği elde eden sporcular, Dünya Güreş Birliği tarafından belirlenen Dünya ve Avrupa Kuşak Güreşi Şampiyonalarında yarışmaya hak kazandı.
Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, Kuşak Güreşi Büyükler Türkiye Şampiyonası’nın Yozgat’ta düzenlenmesinden memnun olduklarını ifade ederek, “2022 yılında kurulmuş genç ve yeni bir federasyonuz, altı branşımız var. Bu branşlardan biri de kuşak güreşi. Bu yıl Türkiye Şampiyonası’nı Yozgat’ta yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.