SAĞLIK

Yalova’da UMKE Haftası: Görev Anılarıyla Dolu Panel Katılımcıları Büyüledi

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığınca ‘05-11 Ağustos Ulusal UMKE Haftası’ etkinlikleri kapsamında Yalova UMKE tanıtımı ve yaşanmış görev anıları konulu panel yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

Panele Yalova Vali Yardımcısı Cemil Aksak, ilimizin değerli protokol üyeleri, STK temsilcileri ve sağlık çalışanları katıldılar. Panelin açılış konuşmasında İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Osman Karakuş; UMKE gönüllüsü olan, afet ve acil durumlarda kendi hayatını bir kenara bırakarak yardım bekleyenlere koşan, Yalova’mızın ve ülkemizin yüz akı, sağlığın bordo  berelileri UMKE ekiplerimize teşekkür etti. Tüm sağlık yöneticilerinden UMKE tanıtımına katkıda bulunmalarını ve gönüllü sayısını arttırmaya yönelik faaliyetler yapılmasını istedi. Yalova Vali Yardımcısı Cemil Aksak konuşmasında UMKE gönüllüsü sağlık çalışanlarına teşekkür ederek, afet bilincinde olmanın öneminden bahsetti.

Programda Uzman Birim Sorumlusu Oktay Şimşek UMKE tarihçesi ve kuruluşu, UMKE Birim Sorumlusu Mustafa Ülker Yalova UMKE yapılanması ve faaliyetleri, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Eyyüp Altınkıran Yönetici Gözü İle Deprem Bölgesi, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr.Hasan Ergenç Afet Yaşamış Yönetici Gözüyle UMKE, Bursa İl Afet ve Durum Müdürü Mehmet Buldan Koordinasyon İçinde UMKE, Arama Kurtarma Dernekleri Federasyon Başkanı Adem Demirel Birlikte Çalışma Prensiplerinde STK Gözünde UMKE, AFAD Birim Sorumlusu Osman Coşkun Birlikte Çalışma ve Yardımlaşmada UMKE başlıklı konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Konuşmalar sonrasında 1999 depremini çocuk yaşta yaşamış bugün bir UMKE gönüllüsü olan Hasan Murat Koçarslan 99 Marmara Depremi ve yaşadıklarını, 2011 Van Depreminde görev almış Mustafa Ülker, 2020 Elazığ Depreminde görev almış Özkan Özbek, 2022 İzmir Depreminde görev almış Pınar Demir, 2023 Kahramanmaraş Depreminde görev almış Beyza Kaymaz, 2023 Kahramanmaraş depreminde Adıyaman’da görev almış Berkay Tekgül, 2023 Kahramanmaraş depreminde Hatay’da görev almış Samed Cem Alıcıoğlu bölgede yaşamış oldukları deneyimleri video sunum eşliğinde paylaştılar.

Panel sonrasında, alanda kurulu örnek sahra çadırı ve Mobil Komuta Aracı gezildi. Tüm katılımcılar ile birlikte hatıra fotoğrafı çekilerek panel sona erdi.