Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi, yüzme bilmeyen herkese ücretsiz yüzme eğitimleri sunarak toplumda önemli bir fark yaratmayı hedefliyor. Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç, projeye gösterilen yoğun ilgiye dikkat çekerek “Yalova, deniz kenarında ama inanılmaz derecede yüzme bilmeyen var. Bu yüzme bilmeyenler bize geliyor. Bir ay boyunca  havuzumuzda yüzme antrenörlerimiz eşliğinde ücretsiz bir şekilde yüzmeyi öğreniyorlar. Üç kur katılabiliyorlar. Yaş sınırı yok, herkes gelebiliyor. Toplamda 6 bin 349 kişiye yüzme öğretmişiz” diye konuştu.

Yalova Cocuk Yuzme Egitim (2)Projede elde edilen başarılar arasında dikkat çeken isimlerden Toprak Serdaroğlu’ndan bahseden Kılıç, “Yüzme Bilmeyen Kalmasın projesine katılan Toprak Serdaroğlu Yüzme Analik Türkiye ikincisi olmuş. Çocuk hiç yüzme bilmezken burada yüzme öğrenmiş. Buna ilgi duymuş ve başarı oldu. Biliyorsunuz olimpiyatlarda da yüzmede bir genç arkadaşımız ciddi başarı elde etti” dedi.

Yalova Emniyet Müdürlüğü Şampiyon Oldu Yalova Emniyet Müdürlüğü Şampiyon Oldu

Yalova Cocuk Yuzme Egitim (1)-1Kılıç, Yalova’daki tüm 3.sınıf öğrencilerinin dönüşümlü olarak bu projeden faydalandıklarını dile getirerek, “Okullarda üçüncü sınıf öğrencilerini dönüşümlü olarak birer kez tüm ildeki üçüncü sınıf öğrencilerini biz havuzumuza alıyoruz. Bu sayede de temelden çocuklar gelip havuzdan kendi imkanları olmasa bile okul etkinlik saatlerinde, beden eğitim derslerinde bu havuzdan faydalanabiliyor. Yıllık plan doğrultusunda hangi okulun hangi aralıkta geleceği şu anda belli. Gruplar başladıkça okullardan servis talep ediyoruz. Servis imkanı olmayan okullara da kendi araçlarımızla destek sağlıyoruz. O yaş grubu çocukların hepsi bu sayede projeden faydalanmış oluyorlar” ifadelerine yer verdi.

Yalova Cocuk Yuzme Egitim (3)Yalova Cocuk Yuzme Egitim (4)

Kaynak: Haber Merkezi