SPOR

Yalova Satranç Ailesi Tulay’ı Ziyaret Etti

Yalova Satranç İl Temsilcisi Erkan Şat ve Altınkale Satranç Spor Kulübü Başkanı Ahmet Barış Eroğlu, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay’ı ziyaret etti. 2024 Paris Olimpiyat Oyunları sonrasında ülkemizde tüm spor branşlarında yapılacak genel kurullar öncesinde Tulay geçtiğimiz günlerde aday olmayacağını açıklamıştı.

Sekiz sene boyunca Gülkız Tulay’la başarılı bir şekilde çalışan Satranç İl Temsilcisi Erkan Şat, kendisine Yalova’yla özdeşleşmiş olan Yürüyen Köşk fotoğrafını hediye etti.

“Amacımız Yalova’yı tam bir satranç şehri yapmak”

Satranç İl Temsilcisi Erkan Şat,” Bu sene gerçekleştirilecek Olimpiyat Oyunları sonrasında tüm spor branşlarında genel kurullar yapılacak. Türkiye Satranç Federasyonu Başkanımız Sayın Gülkız Tulay geçtiğimiz günlerde aday olmayacağını açıkladı. Sekiz senedir görev olarak yaptığım Yalova Satranç İl Temsilciliğinde başkanımızı en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyorum. Satranç olarak yaptığımız organizasyonlarda Türkiye’nin ilk 10 ili arasındayız. Kurulduğundan beri Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Takım müsabakalarına aralıksız katıldık. 1 ve 2. Ligde mücadele eden kulüplerimiz var. Son 10 senedir aralıksız milli takım havuzuna sporcu verdiğimiz gibi Türkiye Yaş grupları birinciliği, ikinciliği, üçüncülüğü, dördüncülüğü ve ilk birincilikler, Avrupa Okullar Satranç ikinciliği ve dördüncülüğü, yıldız kız takım üçüncülüğü, 12 yaş altı ikinciliği ile paylaşmalı takımlar dördüncülüğü ve ilde artan Elolu sporcu havuzu, nüfusa odaklı en kalabalık yaş grupları kafileleri, satranç malzemeleri açısından gayet iyi durumdayız. Standart il temsilciliğimize ait 160-170 sporculuk salona sahip olmamız ve ilde satranca olan heves. Eleştirilere, hakaretlere maruz kaldık. Yeri geldi taşlandık. Ama biz sadece işimize odaklandık. Çünkü hep dediğimiz bir şey var. Var bir bildiğimiz. Amacımız Yalova’yı tam bir satranç şehri yapmak. Türkiye Satranç Federasyonu’nun son 12 senedeki gelişimi zaten belli. Bu süreçte ilimize her zaman destek olan defalarca ilimizi ziyaret eden, her ihtiyaç duyduğumuzda bizimle olan başkanımıza tüm Yalova Satranç Ailesi adına teşekkür ederim. Bundan sonra da başkanımıza hayatında sağlık ve mutluluklar diliyoruz. Biliyoruz ki her zaman bir telefon kadar yakınımızda olacak. Ve biliyoruz ki Başkanımız her zaman Satranç Ailesinin içinde olacak” şeklinde açıklama yaptı.