Şehit ve gazi ailelerine kahvaltı verildi, şehitliklerimiz ziyaret edildi, Cevdet Aydın Parkında fotoğraf sergisi açıldı ve Yalova Merkez Camiinde şehitlerimiz için mevlit okutuldu. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Yalova’da düzenlenen anma töreni ve çeşitli etkinliklerle kutlandı. Günün ilk programında şehit ve gazi aileleri Uygulama Otelinde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya beraberinde protokol üyeleriyle birlikte tüm masaları tek tek dolaşarak şehit ve gazi aileleriyle ilgilendi. Kahvaltı sonrasında Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya konuşma gerçekleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Yalova'da Açılışlara Katıldı Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Yalova'da Açılışlara Katıldı

Yalova 15 Temmuz Demokrasi Milli Birlik Gun Protokol Anma Kutlama Etkinlik (7)

Vali Kaya konuşmasında, “Aziz Şehitlerimizin Kıymetli Aileleri, Kahraman Gazilerimiz, Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bugün 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 8“inci yıl dönümünü idrak ediyoruz. 15 Temmuz sadece bir darbe girişimi değil, aynı zamanda bir işgal girişimiydi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın cesareti ve Aziz Milletimizin güçlü iradesi sayesinden verilmiş bu sıra dışı mücadeleyi, bir kere daha milletçe yâd ediyoruz. 15 Temmuz milletimizin azim ve kararlılığının, Milli birlik ve beraberliğinin tüm dünyaya bir kez daha gösterildiği bir gün olarak tarihe geçmiştir. Kardeşlerim, Ne darbe girişiminde bulunan hainleri unutacağız, Ne aziz kahramanlarımızı. Ay yıldızlı bayrağımız göklerde dalgalandıkça 15 Temmuz Destanını hafızalarımızdan çıkarmayacağız. Onlar, vatanımıza, istiklalimize, millet hakimiyetine düzenlenen suikaste karşı; canlı kalkan oldular, Demokratik ve hür bir ülkede; insanca, onurlu bir hayat sürebilmek için şehit oldular. Bugünümüzü ve geleceğimizi Şehitlerimize, gazilerimize, milletimizin kahraman duruşuna borçluyuz. O kadar dolu ki toprağın şanla Bir değil sanki bin vatan gibisin Yüce dağlarına çöken dumanla Göklerde yazılı destan gibisin. İnanıyorum ki biz bir ve beraber oldukça Türkiye yüzyılını azim ve kararlılıkla inşa edeceğiz. Bu duygu ve inançla; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu topraklar için toprağa düşüp makamların en yücesine erişen tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle ve şükranla yâd ediyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı ve huzurlu ömürler diliyorum. “Milletin Zaferi” kutlu olsun” dedi.

Yalova 15 Temmuz Demokrasi Milli Birlik Gun Protokol Anma Kutlama Etkinlik (9)

Şehitlikte tören düzenlendi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri şehitliklerimize yapılan ziyaretle devam etti. Yalova Şehitliği ve Yalova Polis Şehitliği, Vali Dr. Hülya Kaya ve protokol üyeleriyle birlikte ziyaret edildi. Saygı duruşunun ardından şehitlerimizin kabirlerine karanfiller bırakıldı. Vali Dr. Hülya Kaya şehit ailelerine başsağlığı dileyerek dua etti. Kuranı kerim tilavetinin ardından Yalova İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk’ün duası sonrasında Yalova Şehitliği ve Yalova Polis Şehitliğindeki tören sona erdi. Günün diğer programı ise Cevdet Aydın Parkında yapıldı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Temalı Fotoğraf Sergisinin açılışı Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve beraberindeki protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, anı defterine duygu ve düşüncelerini paylaşarak imzaladı. Serginin gezilmesinin ardından buradaki program sona erdi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Yalova Merkez Camiinde aziz şehitlerimiz için mevlit programı tertip edildi.

Yalova Protokolü Şehitleri Andı Foto Galeri: Yalova Protokolü Şehitleri Andı

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel