ASAYİŞ

Yalova Belediyesi, Dolandırıcılara Karşı Uyardı!

Yalova Belediyesi, Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcıların isimlerini kullanarak para toplayan dolandırıcılara karşı Yalovalı vatandaşlıları uyardı.

Yalova Belediyesi, Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcıların isimlerini kullanarak para toplayan dolandırıcılara karşı Yalovalı vatandaşlıları uyararak, bu durumla karşılaştıkları zaman güvenlik güçlerine ihbarda bulunmaları çağrısında bulundu.

Ülkemizde yaşayan vatandaşların iyi niyetlerini suiistimal eden dolandırıcılar, her gün yeni bir yönteme başvurarak insanlardan para koparmaya çalışıyor. Bu ortaya çıkan durumlardan biri de Yalova’da yaşandı. Yalovalı vatandaşlara ulaşan dolandırıcılar, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel ve Belediye Başkan Yardımcılarının isimlerini kullanarak bağış toplamaya çalıştı. Bu haberin duyulmasının ardından Yalova Belediyesi derhal harekete geçti ve SMS yoluyla vatandaşları bilgilendirdi.  

“En yakın güvenlik birimine ihbarda bulunun”

Telefonlara gelen kısa mesajda, “Son günlerde Yalova Belediye Başkanımız ve Başkan Yardımcılarımızın isimlerini kullanarak yardım ve bağış adı altında vatandaşlarımızdan nakdi yardım talep edildiği tespit edilmiştir. Bu tip aramalara hiçbir şekilde itibar etmemenizi, herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına böyle bir durumla karşılaştığınızda size en yakın güvenlik birimine ihbarda bulunmanızı önemle rica ederiz” ifadelerine yer verilerek uyarıda bulunuldu.