Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı Ercan Altın ve proje paydaş kurum müdürlerinin katılımlarıyla Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda "En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi" Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik yaptı.

Yalova Il Emniyet Mudurlugu Narkotik Polis Anne (2)

Müdür Bitirik, “Günümüz dünyasının öncelikli sorunları arasında yer alan uyuşturucu madde kullanımı ve madde bağımlılığı, din, dil, ırk fark etmeksizin insanlığın ortak sorunudur. Uyuşturucuya karşı mücadeleyi, ülkemizin çocuklarını kendi çocukları olarak gören bir anlayış ve kararlılıkla sürdürmekte olan narkotik birimlerimiz tarafından 2024 yılı itibariyle ilimiz genelinde uyuşturucu suçları ve suçlularla mücadelede 30 planlı operasyon olmak üzere 1586 olay tespiti ile 1765 şüpheli yakalanmış, haklarında gerekli yasal işlemler yapılmıştır. 119 uyuşturucu madde ticareti şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Çeşitli muhteviyatta 40 bin 100 kilogram uyuşturucu madde ele geçirilmiştir.

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı narkotik birimleri olarak huzur ve güvenliğin sağlanması için uyuşturucu satıcılarına savaş açma ve mücadelemizin devam etmesinin yanı sıra uyuşturucuyla mücadeleye karşı toplumsal bilinç oluşturmasına yönelik öğrenme, eğitim, bilgilendirme ve farkındalık çalışmaları da yürütülmektedir. Narko Anne, Narko Rehber, Narko Gençlik, Narko Muhtar eğitim ve farkındalık çalışmaları kapsamında 110 faaliyet ile 25 bin 571 kişiye ulaşılmıştır. Ayrıca 65 uyuşturucu madde kullanan birey tedavi sürecine dahil edilerek topluma kazandırılma çalışması yürütülmüştür. Ülkemizin hedefleri için kahramanca ve korkusuzca büyük bir azimle mücadele ederken, geleceğimiz olan çocuk ve gençlerimizi zehirleyen uyuşturucu belasına göz açtırmayacağız. Bu mücadelemizde önümüze çıkan her türlü engelin bertaraf edilmesinde kararlıyız.

Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde yürütülen çalışmalarımızda sayın Bakanımız ve sayın Emniyet Genel Müdürümüzün emir ve talimatları ile sayın Valimizin koordinesinde sağlanan destek ve yardımlardan dolayı sevgili Yalovalı hemşehrilerimizin desteklerinden dolayı hepsine şükranlarımı arz ederim. Bu vesileyle 7/24 gecesini gündüzüne katarak zaman mefhumu gözetmeksizin, yeri geldiğinde kendi canından vazgeçen, yeri geldiğinde ailesine ayırdığı vakitten feragat eden, yılmadan kararlılıkla mücadeleyi sürdüren emniyet ve jandarma birimlerindeki kıymetli çalışma arkadaşlarıma ayrıca teşekkürü bir borç bilirim. 2024-2025 eğitim öğretim yılının bu vesileyle inşallah sorunsuz bir şekilde devam etmesini diler, arz ederim” dedi.

Yalova Il Emniyet Mudurlugu Narkotik Polis Anne (4)

Vali Kaya, ‘Saha çalışmaların neticelerini çok güzel alıyoruz’

İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik’in ardından konuşma yapan Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, “Bugün çok önemli bir etkinlikte sizlerle bir araya gelmeyi çok arzu ettik. Bu yapmış olduğumuz çalışmayı biz İçişleri Bakanlığımızın başlatmış olduğu bir proje kapsamında ‘En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi’ kapsamında çok uzun zamandır devam ediyoruz. Sahada yapmış olduğumuz çalışmaların neticelerini çok güzel almaya başladık. Bu projenin çok doğru bir noktadan başladığını özellikle çocuğunu en iyi bilen anne olduğu için, annelerimizin bilinçlendirilmesi ve çocuğundaki davranış değişikliklerinin tespitiyle beraber çok erken bir süreçte bağımlılığın tespiti bizim için çok büyük önem arz ediyor. Dolayısıyla biz her sene bu çalışmaları arttırarak yapmaya devam edeceğiz. Tabi burada siz velilerimizin rehber öğretmenlerimizin bize güç kattığını görüyoruz.

Her yaptığımız toplantıya sivil toplum kuruluşlarımız dahil olmak üzere okul aile birliği başkanlarımız, annelerimiz, babalarımız, rehber öğretmenlerimiz sürekli katılıyorlar. Burada biz yapmış olduğumuz bilinçlendirme ile birlikte kullanım oranlarını ne kadar azaltabilirsek o kadar başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Anne kalbine, yüreğine hitap etmek için buradayız. Bende bir anneyim çocuğumdaki en ufak değişikliği fark eden annedir. O değişikliği fark ettikten sonra biz devlet olarak annenin yanında nasıl yer alabiliriz bununda formülasyonunu yaptık. Milli Eğitim Bakanlığımız, Yeşilay bir protokol gerçekleştirdi ve bu protokol çerçevesinde bu çocuklarımızın okuldayken bilinçlendirilmesiyle ilgili eğitim çalışmalarımız devam ediyor. Bir taraftan velilerimizle ilgili ‘En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi’ kapsamında eğitimlerimiz devam ediyor. Tedavi kısmında veya bağımlılık tespit edildiyse bununla ilgili tedavi sürecinde içiniz rahat olsun. Bizim çocuğumuz uyuşturucuyla buluştu, biz bunu hiç kimseye söyleyemiyoruz çocuğumuz mimlenmesin, siciline geçmesin diye öyle bir endişeniz olmasın. Tedavi süreci tamamen gizlilik içerisinde yürütülüyor. Hiçbir şekilde sizin çocuğunuzun geleceğini karartmayacak şekilde gerekli planlamalar yapıldı. Yani şundan çekinmemeliyiz, utanmamalıyız diye düşünüyorum.

Yalova’da Kaçak Alkol ve Sigara Operasyonu: 3 Gözaltı Yalova’da Kaçak Alkol ve Sigara Operasyonu: 3 Gözaltı

YEDAM yetkililerimizde burada, biz her daim sizin yanınızdayız. Çocuklarımızın bu zararlıyla buluşmaması için her türlü tedbiri alıyoruz. Okul çevrelerinde yapmış olduğumuz denetimlerde elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Okullarımızla oluşturmuş olduğumuz mobil okul ekipleriyle bu denetimleri gerçekleştiriyoruz. Ancak bizim dışımızda bir şekilde çocuğunuz arkadaş ortamında olur, başka bir şekilde olur, eğer tanıştıysa bu tanışıklığın çok sinsi bir şekilde ilerlediğinin de farkındayız. Bazen bu ergenlikle de karışıyor. Benim 2 tane kızım oldu ergen, o dönemde çocukların davranışlarında bir değişiklik oluyor ebeveyne karşı. Ben bireyim, ben bilirim, ben yaparım daha böyle isyankar olabiliyorlar. Bunu madde kullanımıyla karıştırabiliyor aileler, dolayısıyla biraz sonra uzman arkadaşımız bununla ilgili size bilgi verecek. Evladınız nereye gidiyor, nereden geliyor, kiminle görüşüyor ve kullandığı bir madde var mı?

Yalova Il Emniyet Mudurlugu Narkotik Polis Anne (5)

Zaman zaman böyle odasına, çekmecesine, ceplerine bakmak lazım. Bu çok sinsi ilerliyor ciddiye almak gerekiyor. Bununla çok büyük bir mücadele etmemiz, bilinçli bir duruş sergilememiz gerekiyor. Ben burada kadınlarımıza, annelerimize güveniyorum. Bu projenin belkemiği annelerimiz buradaki başarımızda annelerimizin başarısı aynı zamanda. Ben bütün sahada çalışan özellikle emniyet teşkilatımıza, jandarma teşkilatımıza, İl Milli Eğitim bünyesinde çalışan bütün duyarlı öğretmen arkadaşlarımıza, rehber öğretmenlerimize, uyuşturucuyla mücadelede bizim her zaman yanımızda yer alan Sağlık İl Müdürlüğümüze, sağlık çalışanlarımıza özellikle YEDAM’a yani Yeşilay’ın oluşturmuş olduğu bağımlılıkla mücadelede bizim ilimizde de bir birimimiz var. Hep beraber bununla mücadele ediyoruz, ben hepsine çok teşekkür ediyorum. Bugün burada bizi yalnız bırakmadığı içinde Yalova halkımıza hemşehrilerimize tekrar duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından ‘İki Sıcak Ekmek’ isimli farkındalık videosu izlendi ve Narkolog Polis Memuru Yılmaz Çetin tarafından davetlilere sunum gerçekleştirildi.

Yalova Il Emniyet Mudurlugu Narkotik Polis Anne (3)

Kaynak: Haber Merkezi