GÜNDEM

Vali Dr. Kaya; İnsanlığın Katledilmesini Unutmadık, Unutturmayacağız!

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Srebrenitsa Katliamının 29. yıldönümüne özel olarak anma mesajı paylaştı.

Yugoslavya’nın dağılması sonrası çıkan iç savaşta birçok acılı olay yaşandı. Bunların başında ise Bosna Hersek’in Srebrenitsa kentinde Sırp güçlerin sivillere gerçekleştirdiği katliam oldu. Açıklanan verilere göre en az 8 bin 372 sivilin öldürüldüğü kayıt altına alındı. Savaşın bitmesi ve Yugoslavya’dan ayrılan hakların kendi ülkelerini kurmalarının ardından vahameti ortaya çıkan en acılı olaylardan biri olan Srebrenitsa Katliamı için her yılın Temmuz ayının 11’inde anmalar gerçekleştirilerek mağdurların unutulmaması sağlanmaya çalışıyor.

Katliamın 29. Yıldönümü özelinde Türkiye’nin farklı bölgelerinden sesler yükselmeye devam etti ve anma mesajları paylaşılmaya başladı. Bu açıklamalara Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya da katıldı ve hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.

Srebrenitsa'da yaşanan soykırım, insanlık tarihinin en karanlık ve acı dolu sayfalarından biri olarak hafızalarda yer aldığını söyleyen Vali Dr. Kaya, “Bu trajik olayın 29. yılında, hayatını kaybeden Bosnalı kardeşlerimizi rahmetle anıyor ve ailelerine başsağlığı diliyorum. Avrupa’nın ortasında, tüm dünyanın gözleri önünde insanlığın katledilmesini unutmadık, unutturmayacağız! Ruhlarınız şad olsun” ifadelerine yer verdi.