Çok Tehlikeli Sınıf İş Güvenliği Uzmanı Mühendis Mehmet Erdoğan Öztekin, sosyal medyadan yaptığı uyarılarla yetinmeyip, Valimize deprem öncesi yapılması gerekenlerle ilgili bir başvuruda bulundu. Yalova kamuoyu ile paylaşmak boynumuzun borcu. Buyurun okuyun;

1-Yalova Kızılay Kan Merkezi

CHP Yalova İl Örgütünden Öğretmenler Günü Töreni CHP Yalova İl Örgütünden Öğretmenler Günü Töreni

Olağanüstü afet durumunda kan temini için 24 saat esasına göre çalışmalı ve yeni hastanemizin orada aktif hale getirilmelidir.  Mevcut durum kanlar Yalova’da toplanıp, her gün sonu Bursa’ya gönderilmektedir.

2-Ulusal Medikal Enkazaltı Birimi (UMKE)

Şehirde, İl Sağlık Müdürlüğü içerisinde, stadyumun karşısında olası enkaz nedeniyle afette yolların bloke olabileceği ve yoğun vatandaş talebi nedeniyle çalışmasının zor olabileceği bir noktada bulunmaktadır. Dolayısıyla görev çıkışı yapması ve şehir dışından desteğe gelebilecek diğer UMKE ekiplerine bu konumuyla güvenli desteği zor verebilecektir. Tüm lojistik altyapısı ile beraber yeni hastanemizde konuşlandırılmalıdır.

3-Yalova 112 Ambulans Birimi Çalışanlarına

Çelik burunlu ayakkabı, enkazaltı tulumu, iş eldiveni, baret temini ve ambulans malzemesine dahil edilmesi. UMKE ekiplerinden, 112 ambulans ekiplerinden enkazaltı medikal destek eğitimi aldırılıp, tatbikatlarının yaptırılması, 6 ayda bir eğitim ve tatbikatların yenilenmesi. (Crush sendromu vakalarını minimize etmek maksadıyla).

4-Yalova merkez ve ilçe belediyelerinde çalışan tüm temizlik hizmetleri ekiplerine Temel Afet ve Temel İlkyardım ve İlkyardım Sertifika Eğitimi aldırılıp tatbikatlarının yaptırılması ve 6 ayda bir yenilenmesi. Mevcut AFAD ve yerel gönüllü ekipler bu eğitim verebilir.

5-İtfaiye kapasitesinin mahalle ve köy bazında gerekirse vatandaştan da destek elemanı gönüllüsü yetiştirerek depremde doğalgaz yangını etkisinin göz önüne alınması.

6-Afette çalışacak Yerel Arama Kurtarma ve UMKE ekiplerinin, malzeme, lojistik ve ekip enkazda çalışırken can güvenliğini sağlayacak emniyet/jandarma iş planlamasının afet öncesi yapılıp, tatbikat ile sınanması ve 6 ayda bir yenilenmesi.

7-6 ayda bir yerel AFAD ve gönüllü ekiplerin, takım ruhu çalışmalarında bir araya getirilmesi için (UMKE dahil) il tatbikatlarının yapılması bu tatbikatlarda karma ekiplerde kurularak işbirliğinin, koordinasyonun ve standardizasyonun sağlanması.

Hayri TEZCAN

yalova-deprem-uzman-uyarı-oneri-marmara (2)

Editör: Arda Yavuz