Bakanlığımız Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün talimatıyla İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün koordinesinde, İl Müftülüğü ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla Sabri Ekşinozlugil Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen "Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi İl Çalıştayı"nda; din öğretimine ilişkin beklentiler, sorun alanları, çözüm önerileri ve geliştirilmesi gereken konular ele alındı. Çalıştay ile alanında uzman öğretmenler, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve diğer ilgili paydaşlar; din eğitimi konusunda yapılan çalışmaları değerlendirdi ve gelecekte atılacak adımlar hakkında görüştü.
YALOVA VALİSİ DR. HÜLYA KAYA: "DİNİMİZİ EN DOĞRU ŞEKİLDE ANLATMALIYIZ."
Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya konuşmasında din öğretiminin ne kadar önemli olduğundan bahsederek "Öğrencilerimize dinimizi en doğru şekilde anlatmalıyız. Onları Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve Milli Eğitim Bakanlığımızın çalışmalarıyla eğitmeliyiz. En doğruyu bizlerden öğrenmeliler. Din görevlilerimiz ve öğretmenlerimiz bu konuda üzerlerine düşeni yapmaktadır. Ayrıca çocuklarımıza Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin yanında din, ahlak ve değer alanı seçmeli derslerinin tercihi konusunda yardımcı olmalıyız." dedi.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ HALİL İBRAHİM AKMEŞE: "DİN EĞİTİMİ, DOĞRU KAYNAKLAR TARAFINDAN KARŞILANMALIDIR"
İl Millî Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe çalıştayın açılış konuşmasında, Din eğitiminin önemini ve bu önemden doğan ihtiyacın doğru kaynaklar tarafından verilmesi gerektiğini, doğru kaynakların ise Bakanlığımız Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesindeki imam hatip okulları ve diğer okullar olduğu belirtti. Çocuklara ve gençlere dinimizin temel prensiplerini ve değerlerini doğru şekilde öğretmeli, temel din bilgisi ve anlayışını kazandırmalıyız diyen Akmeşe ayrıca "İlimizde açılan imam hatip okulları ile 2022'de ilimiz genelinde mevcut 3286 olan öğrenci sayımız 2023'te 3570'e yükseldi. Okullarımızda önemsediğimiz elbette sadece öğrenci sayılarımız değil. Okullarımızın eğitsel ihtiyaçlarının yanında fiziki ihtiyaçlarını da gidererek gerekli bakım onarım çalışmalarını yaptık. Gayretimiz, okullarımızı fiziki olarak da öğrencilerimizin keyifle zaman geçireceği mekânlar olmasını sağlamaktır" diyerek çalıştayın verimli olmasını temenni edip çalıştaya katkı sunan tüm katılımcılara teşekkür etti. Çalıştay, üç oturumda gerçekleştikten sonra değerlendirme yapıldı ve katılımcılara sertifikaların verilmesiyle sona erdi.