KÜLTÜR

Türk Boyları Kültür Şöleni Başlıyor

Yalova Folklor Eğitim Merkezi (YAFEM) tarafından düzenlenen 27. Türk Boyları Kültür Şöleni, bugün gerçekleştirilecek etkinliklerle start alacak.

Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Spor Kulübü (TUFAG) ve Yalova Kafkas Kültür Derneği’nin düzenlediği festivallerin ardından Yalovalılar, bir festivalle daha buluşmaya hazırlanıyor. İlimizde uzun zamandır faaliyetler gerçekleştiren Yalova Folklor Eğitim Merkezi (YAFEM), geleneksel olarak düzenlediği Türk Boyları Kültür Şöleni’ni her Temmuz ayında olduğu gibi bu Temmuz ayında da gerçekleştirilmesini sağlayacak. 
1988 yılında kurulan YAFEM, Türk Devletleri ve halklarından oluşan dansçıları ilimize getirerek kültürel faaliyetlerin ortaya çıkmasında TUFAG VE Yalova KAFKAS gibi öncü oluyordu. Bu yıl 27.si düzenlenecek Türk Boyları Kültür Şöleni’ne Azerbaycan, Bosna Hersek, Kabardey, Kuzey Makedonya, Romanya, Kuzey Osetya (Alanya), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Sancak, Yakutistan, Güney Osetya (Alanya), İran Türkleri, Kırgızistan, Irak Türkmenleri, Gagauzya, Doğu Türkistan olmak üzere 15 ekip katılacak.
Yürüyüş İle Start Alıyor
27. Türk Boyları Kültür Şöleni için Yalova’ya gelen 15 ekip, bugün saat 19:00’da Batı Sahil Bandı’ndaki Deprem Anıtı’ndan kortej halinde yürüyüş gerçekleştirecek. Gazipaşa Caddesi boyunca gerçekleştirilecek yürüyüşün ardından ekipler hazırladıkları gösterileri, Mini Amfi olarak adlandırılan Suwon Parkta sergileyecek ve festival resmen başlamış olacak. 
27. Türk Boyları Kültür Şöleni, 19 Temmuz’da Yalova’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. Yıldönümünde gerçekleştirilecek resmi program ile devam edecek ve konuk gruplardan 4 ülke katılacak. 
18-19-20-22 Temmuz tarihleri arasında saat 19:00'da Suwon Parkta başlayacak gösterilere 5 ülke katılacak ve danslarını sergileyecek. 19-20-22 Temmuz akşamları Termal, Çiftlikköy, Teşvikiye ve Esenköy’de Yalova Folklor Eğitim Merkezi (YAFEM) tarafından düzenlenen 27. Türk Boyları Kültür Şöleni devam edecek. Türk Boyları Kültür Şöleni 21 Temmuz 2024 Pazar günü saat 21:15’te Barış Manço Açık Hava Tiyatrosunda Gala programında tüm konuk toplulukları ve YAFEM'in katılımı ile Yalova seyircisi ile buluşacak.
Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel