Dünyada ve Türkiye'deki emekli olan astsubayların kutladığı bir bayram olan Dünya Astsubaylar Günü ilk olarak 17 Ekim 2012 tarihinde kutlanmıştı. Bu tarihten itibaren her yıl kutlanan bu gün özelinde aynı zamanda 1984 yılında kurulan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği’nin (TEMAD) kuruluşu da kutlanıyor. 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği’nin (TEMAD) kuruluşu için ülke genelinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Bunlara, TEMAD Yalova İl Başkanlığı tarafından 17 Ekim Perşembe akşamı Çiftlikköy Belediyesi’ne ait Düğün Salonu’nda organize edilen akşam yemeği de eklendi.

Yalova Temad Astsubaylar Gun Kutlama Aksam Yemek Protokol (7)TEMAD Yalova İl Başkanlığı tarafından düzenlenen büyük geceye Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, Subaşı Belediye Başkanı Turan Canbay, Kaytazdere Belediye Başkanı Doğan Çitil, Yalova İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemil Demiryürek ile birlikte Yalova’daki çok sayıda kurum ve derneklerden temsilciler geniş bir katılım sağlandı.  

Program, 1 dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından başladı. Astsubaylar Günü ile ilgili sinevizyon gösteriminin ardından TEMAD Yalova İl Başkanı Erdoğan Yıldız’ın konuşmasıyla devam etti.

Yalova Temad Astsubaylar Gun Kutlama Aksam Yemek Protokol (3)“Gizli kahraman eşlerimize teşekkür ediyorum”

TEMAD’ın kuruluşunun 40. yılını ve Dünya Astsubaylar Günü’nü, Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. yılında 100 şube ve 45 bin üyeyle kutlamanın haklı gururunu yaşadıklarını belirten Başkan Yıldız, “Derneğimiz, Yalova’da 2005’te kurulmuştur. Amacımız, Yalova’da yaşayan tüm asker emeklilerine ulaşmak ve üye sayısını arttırmakken, aynı zamanda üyelerimizin iyi ve kötü gününde yanlarında olabilmektir. TEMAD Yalova olarak yaşadığımız çevreye ve sorunlarına duyarlı, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden, emekli olsa dahi askerlik ruhunu ve disiplinini kaybetmeyen, vatan ve millet sevdalısı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin belkemiği bir meslek grubuyuz. Yıllarca ülkenin her karış toprağına ayak basmış, bu ülke için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamış, en çok şehit veren ve gazisi olan Vecihi Hürkuş’ların, Ömer Halis Demir’lerin ve sayısız kahramanların temsilcisi olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Bizler, gece ve gündüz nöbet derken, yıllarca evimizi ve sevdiklerimizi ihmal ettik. Çünkü görev bizler için her şeyden önce geldi. Bizim yapmamız gerekenlerin yapılması gerekiyordu ve yaptılar da… Onlar gizli kahramanlarımız olan eşlerimizdi… Bizimle birlikte her güçlüğe göğüs geldiler ve evdeki yokluğumuzu aratmadılar. Kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Üyesi olmaktan onur ve gurur duyduğumuz, ülkeye hizmette ön saflarda yer alan, ülkesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan çalışan ve emekli meslektaşlarımızın 17 Ekim Astsubaylar Günü’nü kutluyor, ebediyete intikal eden meslektaşlarımızı rahmetle yad ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yalova Temad Astsubaylar Gun Kutlama Aksam Yemek Protokol (5)Başkan Kılıç’ın konuşmasının ardından TEMAD Yalova İl Başkanlığı’nın faaliyetleri sinevizyon aracılığıyla davetlilere izletildi. Ardından ise Yalova Vali Yardımcısı Aziz Mercan tarafından TEMAD’ın en eski üyesi Emekli Astsubay Kıdemli Başçavuş Resul Külüşlü’ye plaket takdim edildi. Daha sonra ise Yalova Anadolu Dernekler Federasyonu Başkanı Vedat Babaoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, TEMAD Yalova İl Başkanı Erdoğan Yıldız ve Başkan Yardımcısı Halit Okan’a plaket verdi.

Yalova Platformu; Yurttaşlar Olarak Endişemiz Arttı Yalova Platformu; Yurttaşlar Olarak Endişemiz Arttı

Plaket takdimleri sonra sahneye çıkan sanatçı Mihrican Demircan şarkı söyleyerek davetlilere keyifli anlar yaşattı ve program sona erdi.

Yalova Temad Astsubaylar Gun Kutlama Aksam Yemek Protokol (12)Yalova Temad Astsubaylar Gun Kutlama Aksam Yemek Protokol (13)Yalova Temad Astsubaylar Gun Kutlama Aksam Yemek Protokol (10)Yalova Temad Astsubaylar Gun Kutlama Aksam Yemek Protokol (2)Yalova Temad Astsubaylar Gun Kutlama Aksam Yemek Protokol (1)

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel