Yalova Üniversitesi Güreşçileri Dünya Şampiyonası'ndan Madalyayla Döndü Yalova Üniversitesi Güreşçileri Dünya Şampiyonası'ndan Madalyayla Döndü

Amatör Saha-1’de oynanan yarı final maçlarında Fıstıklı Gençlik’i 3-2 deviren Samanlıspor ile Çınarcık Fırtınaspor’u hükmen 3-0 mağlup eden Kocaderespor adlarını finale yazdırmıştı. İki takım 14 Haziran Cuma günü saatler 20:00’ı gösterdiğinde Amatör Saha-1’de kozlarını paylaşacak ve kazanan taraf 1. Amatör Kümeye çıkan 5. Takım olacak. Kritik 90 dakikada ise ilimizin en başarılı hakemlerinden Batuhan Kösem düdük çalacak. Kösem’in yardımcılıklarını Mehmet Yıldız ve Erdem Sırmacı üstlenecek.

Bu sezon A Grubunda mücadele eden Samanlıspor 14 haftalık maratonu 21 puanla noktalamıştı. Eflatun Sarılı ekip ilk olarak Play-Out maçında Yalova Çağlarspor ile karşılaşmış 2-0 geriye düştüğü maçı 3-2 kazanmıştı.

Yalova Kocadere Samanli Bilet Futbol (6)Samanlıspor Play-Off yarı finalde ise B Grubunu 26 puanla üçüncü sırada tamamlayan Fıstıklı Gençlikspor’la karşılaştı. Nefes kesen mücadeleyi Eflatun Sarılı ekip 3-2 kazanıp adını finale yazdıran ilk takım olmuştu.

Yarı finalin diğer maçında ise A Grubunu 25 puanla üçüncü sırada noktalayan Çınarcık Fırtınaspor ile B Grubunu 24 puanla dördüncü sırada noktalayan Kocaderespor karşılaştı. Karşılaşmayı Sarı Siyahlı ekip 4-3 kazandı.

Ancak Kocaderespor 2023-2024 sezonu amatör futbol liglerinde uygulanacak esaslar'ın  bölüm ı yerel liglerin kategorileri ile ilgili esaslar Başlığının a) amatör takımlarda futbolcu yaşı uygunluğu maddesi içeriği " 2009 ve daha küçük doğumlu futbolcular Büyükler kategorilerinde oynayamazlar. " hükmüne istinaden Çınarcık Fırtınaspor’un esame listesinde "oynama hakkı olmayan" oyuncu bulunduğu gerekçesiyle itiraz etmiş ve itirazı kabul görüp 3-0 hükmen galip ilan edilirken böylelikle finale yükseldi.

Yalova Kocadere Samanli Bilet Futbol (5)

Kaynak: Haber Merkezi