Becan, Türkiye'de son 10 yılda orman yangınları nedeniyle yaklaşık 709 bin hektardan fazla alan yandığını ve Türkiye'de yangın çıkış nedenlerine arasında en çok "ihmal ve kazanın” yanı sıra yangınlara havadan müdahalede kullanılan hava araçlarının sayısının yetersizliğini belirttiği soru önergesinde, bakanlığın cevaplaması için şu soruları yöneltti:
“1) Yalova için olası bir orman yangınına karşı Bakanlığınız ve bağlı kuruluşlarının acil müdahale eylem planı bulunmakta mıdır? 2) Yine Bakanlığınız ve bağlı kuruluşlarının, yangınlara karşı Yalova’da havadan müdahale için araçları bulunmakta mıdır? 3) Yalova ormanlık alanlarında, olası çıkabilecek bir yangın öncesi düzenli olarak sıklık bakım çalışması yapılmakta mıdır? Yapılıyorsa hangi periyodlarla yapılmaktadır? 4) Yalova’da orman yangınlarına müdahale için gerekli ekipman, araç ve personel sayısı kaçtır? 5) Yalova’da yangın riski yüksek bölgeler ve alanlar nerelerdir? ”
Milli Savunma Komisyonu üyesi Tahsin Becan’a iletilen yanıtta, eylem planlarının her yıl, ormanlık alanlarda sıklık bakımların ise 3-5 yıllık periyotlarla yapıldığını yanıtlayan Bakanlık, Yalova’da 5 yangın ilk müdahale ekibi, 1 adet yangın gözetleme kulesi, 5 adet arazös, 2 adet su ikmal aracı, 6 adet ilk müdahale aracı, 1’er adet ekskavatör, dozer, greyder ve köylere verilen 10 adet su tankeri, 13 teknik personel, 35 yangın işçisi ve 50 memurdan oluştuğu aktarıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Becan’ın sorularına verdiği bir diğer yanıtta ise, son 10 yılda Yalova’da 20 adet orman yangını çıkarak zarar gören toplam orman alanının 35,4 hektar olduğu ve havadan yangın söndürme araçlarının tek bölgede değil tüm Türkiye sathında risk durumuna göre proaktif kaydırmalar yapılarak yürütüldüğü belirtildi. Becan son olarak şunları aktardı;
“Yalova yeşil ve mavinin şehridir. Yalova’da ormanlar ilin yaklaşık yüzde 59’unu kaplar. Yalova'nın toplam yüzölçümünün (84.700 ha) %82'si, tarım arazisi (22.173 ha), orman alanı (46.809 ha) ve çayır-mera arazisinden (7.944 ha) oluşmaktadır. Yüzde 59’u orman alanı olan bir şehrin bir tane dahi havadan yangın söndürme aracı bulunmuyorsa ne yazık ki hiçbir yangından ders alınmamış demektir. Türkiye orman yangınlarında Akdeniz'in en riskli ülkeleri arasında yer alırken ilgili bakanlıkların gerekli harcamaları acilen yaparak her ilimiz için yeteri kadar her türlü aracı ve gereci sağlaması bir mecburiyettir, olmazsa olmaz” dedi.