SPOR

Ömür Bayar’ın Paylaşımı Tartışma Yarattı!

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ömür Bayar’ın, Yalovaspor ile Yeşil Yalovaspor arasında oynanan karşılaşma sonrası resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım tartışmalara neden oldu.

İlimizi, 2024-2025 Sezonu Bölgesel Amatör Lig’de temsil edecek Yalovaspor ve Yeşil Yalovaspor, ligin ilk haftasında Yalova Atatürk Stadyumunda karşı karşıya geldi. Yeşil Yalovaspor deplasmandaki şehir derbisini 1-0 kazanarak lige büyük moralle başlamış oldu.

Maçı izleyenler arasında Yalova’nın önemli isimleri yer alırken, maçın ardından Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ömür Bayar’ın resmi sosyal medya hesabından maça dair duygu ve düşüncelerini paylaştığı sosyal medya gönderisi tartışmalara sebep oldu.

Bayar Ne Demişti?

Yalovaspor-Yeşil Yalovaspor maçını yerinden izlediğini belirten Bayar, “Şehrin 2 güzide takımının mücadelesi ortada geçti. Yalovasporumuz maalesef 1-0 mağlup oldu. Yeşilovaspor takımımızı kutlarım. Gönlümdeki öncelik her zaman şehrin takımından yana. Sonra şehri temsil eden takımlarda… Dış maçlarda gönlüm her zaman onlardan yana da olacak. Diğer rakiplere karşı Yeşilovasporumuza başarılar diliyorum. Acarsporumuzda yetişen 3 sporcuyu sahada görmek benim için bugünün en anlamlı anıydı. İlker Arseven ve Oğuz Akyıl’ı sahada izledik. Talha Ocak’ı da önümüzdeki maçlarda izleyeceğiz. Ali başkanı ve Aytaç hocamızı kutlarım. İyi bir takım olmuş. İnşallah Yalovasporumuz daha iyi olacak” ifadelerini kullanmıştı.

Taraftarlar Tepki Gösterdi!

Ömür Bayar’ın resmi sosyal medya hesabından paylaştığı gönderinin ardından Yeşil Yalovaspor taraftarlarından tepki geldi. Taraftarlar iki şehir takımı arasında ayrım yaptığını söyleyerek Bayar’a tepkilerini dile getirdi.

“Yalovasporlu olmanın yanlış bir tarafı yok”

Yaptığı sosyal medya paylaşımının ardından tepkilerin odağında olan Bayar, konuyla ilişkili olarak tekrar bir açıklama yaptı. Yaptığı paylaşım ile ilgili kamuoyunun manipüle edilmeye çalışıldığını gördüğünü söyleyen Bayar, “ylaşım ile ilgili kamuoyunun manipüle edilmeye çalışıldığını görüyorum. Bilerek isteyerek durumdan vazife çıkararak ikilik oluşturulmaya çalışıldığını görüyorum. Paylaşımımın kurumlar veya kişilerle hiçbir ilgisi yoktur. Şahsi düşüncelerimdir. Ben bu şehirde Yalovaspor’u şehrin milli takımı olarak görüyorum. Öncelikle gönlüm şehrin ismini taşıyan takım ile. Bunda yanlış anlaşılacak bir durum yoktur. Yalovasporlu olmanın yanlış anlaşılacak bir yanı yoktur. Şehir kim temsil ediyorsa onlardan da Allah razı olsun. Onların da Yalovaspor’a karşı oynadıkları maçlar dışında tamamen yanındayım. Onlar da tabi ki şehri temsil ediyor. Yeşilovaspor takımı veya taraftarı ile bir alıp veremediğim yoktur. Tam tersi bugüne kadar yaptıkları her şeyi takdirle karşıladığımı her platformda dile getirmişimdir. Maçlarına özellikle davet etmeseler de ben de diğer tüm maçlarda başarılı olmalarını uman bir taraftarlarıyım. Ayrışma bu şehirde hiçbirimize iyi gelmez. Bunun olması için çaba göstermek şehre katkı sağlamaz. Yarın şampiyonluk maçına çıkılırsa biz de desteklemeye geleceğiz. Paylaşımımı farklı bir yöne çekmeye çalışmak yararsızdır” ifadelerini kullandı.

“Siyasileri benim üzerimden sıkıştırmak anlamsız”

Kendisine gelen tepkilere rağmen fikrini değiştirmediğini belirten Bayar, “Şuan ne söylediysem paylaşımımda da o var. Her zaman şehrin güzide takımı olarak bahsettiğim Yeşil Yalovasporumuzun da yanında olduğumu yazdım. Ayrıca beni herhangi bir camia veya kesim ile karşı görüşlü göstermeye çalışmak faydasızdır. Ben bu camianın insanları ile bugün çalışmaya başlamadım. Çok uzun yıllardır çalışıyorum. Şimdiye kadar dostluklar kurdum, karşılık beklemeden bu şehre yatırım yapan herkes gibi elimden ne geliyorsa onlara yaptım. Yapmaya da devam edeceğim. Hepiniz de derdiniz olduğunda bana geldiniz hep de kendi derdimle ilgileniyor gibi ilgilendim. Bundan sonra da böyle olacak. Yine geleceğinizden emin olun, yine kendi sorunum gibi yardımcı olacağımdan da emin olun. Beni şaşırtan zaten işin burası oldu. Popülizm uğruna dostluklar internet sayfalarına kötü söylemler olarak düştü. Aralarında olan dostlarım ya dur o iş öyle değil deyip bu ayrışma çabasına dur demedi” ifadelerine yer verdi. Kendisinin siyasetçi değil bürokrat olduğunu hatırlatan Bayar, “Bir de şunu hatırlatmak isterim. Ben siyasi değilim. Bürokratım. Siyasi söylem taraflarına çekilmem için bir sebep göremiyorum. Siyasileri de benim üzerimden sıkıştırma çabasının da anlamı olmadığını düşünüyorum. Spor camiasına da hiç yabancı değilim. Spor yöneticiliği yapmaya yeni başlamadım. Son söyleyeceğim. Söylemlerime hep dikkat ettim. Saygı sınırını aşmamak için. Size de tavsiyem saygı sınırlarını aşmamanızdır.  Bu konuda herhangi bir açıklama daha yapmayacağım. Saygı ile şehir için bir şeyler yapmaya çalışmak, üst üste koymak en iyisidir” diyerek açıklamasına son verdi.