KÜLTÜR

OKAPİ’nin Lansmanı Gerçekleştirildi

Çiftlikköy ANKA Bilim Sanat Yaşam Merkezi’nde düzenlenen lansmana çok sayıda davetli katıldı. Tanıtım lansmanında Gürtekin, çocuklarla kitap okuma etkinliği düzenledi. Çocuklarla tek tek ilgilenen ve kendi yazdığı kitabı Okapi’yi okuyan Gürtekin, güzel bir gün geçirdi. Lansmanının açılış konuşmasını gerçekleştiren Gürtekin, “Küçüklüğümden beri yazıyorum. Yazma sürecim hep devam etti. Üniversite dönemimde engellilerle ve dezavantajlı bireylerle çok fazla çalıştım. Onlarla gönüllü çalışmalarda bulundum. Bu yüzden de böyle farklılığı olan insan ve hayvanlar hep dikkatimi çekti. Bu kitabın oluşmasında etkisi çok büyük” dedi. 
“Okapi, nesli tükenmekte olan bir hayvan”
Okuyuculara Okapi’nin yolculuğundan da bahseden Yazar Gürtekin, “Okapi, Kongo Cumhuriyeti'ne özgü ulusal olarak korunan bir hayvan. Bacakları zebraya, vücudu ata, kafası da zürafaya benziyor. Bu yüzden de üç hayvanı da andırıyor. Ama asıl olarak zürafagiller familyasına ait bir hayvan. Hikayemizde Okapi, üç türe de benzemediği için kabul görmeyeceğini düşünüyor. Yani kendi özelinde kabul görmeyeceğini düşünüyor. Halbuki diğer hayvanlar, Okapi hakkında böyle bir şey düşünmüyor. Onlara her gittiğinde beni kabul etmeyecekler düşüncesini barındırıyor.  Bacaklarına uzun tahtalar takıyor. Tahtalar kırılıyor. Zürafa olamadım diye üzülüyor ve arkadaşlarının yanına gitmiyor. Hayvanlar bir araya toplanıyorlar ve diyorlar ki Okapi, bizden farklısın ama biz seni böyle seviyoruz. Burada verilmek istenen mesaj şu; Her farklılığın kendine özgü güzelliği olduğu ve bu farklılıklarla aslında dünyaya renk kattığı anlatıyor” ifadelerini kullandı. 
“Resimli kitaplar sadece çocuklar için değil hepimiz için”
Kitabının 1 Eylül 2023 tarihinde Fibula Yayıncılık destekleri ile çıktığını söyleyen Gürtekin, “ Okapi, şu an tüm online satış kanallarında mevcut. Kitapevlerine de gelmiş. Resimli kitaplar, aslında direkt çocuk kitabı olarak adlandırılıyor. Ama ben bu resimli kitapların alt yaş sınırının olduğunu ama üst yaş sınırının olmadığını hep söylüyorum. Bunu makalelerimde de dile getiriyorum bunu. Yani aslında resimli kitaplar hepimiz için, çocuklar için, yetişkinler için” şeklinde konuştu. 
Fibula Yayınevi sahibi Reyhan Büyükmüş ise şunları kaydetti: “Sevgili Şimal, bugün çok güzel bir lansman organize etmiş. Bizi de davet etti. Tabii ki yayıncısı olarak burada olmak bizim için çok mutluluk verici bir şey. Ayrıca hikayeyi çok seviyoruz. Şimal’i çok seviyoruz. Hikayenin çizeri Ayşegül Babalı o bugün burada değil ama onun da aklı, kalbi burada. Okapi’nin güzel bir kitap olduğunu düşünüyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.”