GÜNDEM

Müftü Yılmaztürk; 17 Ekim Müslümanlar İçin Dönüm Noktası Olsun

Geçtiğimiz haftalarda başlayan İsrail-Filistin savaşı tüm şiddetiyle devam ediyor. Hamas’ın saldırısının ardından Gazze şehrini ablukaya alan İsrail, çoğunlukla Filistinli sivillerin olduğu yerleri bombalaya devam ediyor. Tüm dünya, 17 Ekim Salı akşamı İsrail’in füze saldırısıyla şok oldu. Gazze’de bulunan El Ehli Hastanesi’ne gerçekleştirilen saldırısı sonrası aralarında çocuklarının bulunduğu 500’en fazla insan hayatını kaybetti.

Saldırının ardından Dünya ve Türkiye’nin birçok noktasında protesto gösterileri düzenlenmeye başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı, 81 ilin tamamında olmak üzere 18 Ekim Çarşamba günü öğle namazına müteakip olarak Gıyabi Cenaze Namazı kıldırılması kararını aldı.

“Bu tarih hiç unutulmasın”

500’den fazla kişinin öldüğü füze saldırısı sonrası 18 Ekim Çarşamba günü Yalovalılar, Yalova Merkez Camii’nde öğle namazına müteakip olarak Gıyabi Cenaze Namazı kılınması için toplandı. Öğle Namazından sonra Camii avlusunda toplanan cemaate seslenen Yalova İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk “Son bir haftadan işgalci Siyonistlerin Gazze’de yapmış oldukları katliama şahit oluyoruz. Ancak dün akşam belki de insanlık tarihinin en korkunç, en vahşi hadisesi yaşandı. Hastanede bulunan çoğu çocuk, binin üzerinde, yaşlı, kadın, ve sivil insanlar katledildiler. Bu inşallah Müslümanlar için dönüm noktası olur. Bu tarih hiç unutulmasın. 17 Ekim tarihi artık Müslümanlar için bir dönüm noktasıdır. Bilelim ki Cenab-ı Hakkı’ında buyurduğu üzere; Yeryüzünde sizin en büyük düşmanınız, Allah’ın ifadesiyle söylüyorum; Müşrik Yahudilerdir, Siyonist Yahudilerdir. Onun için dostumuzu, düşmanımızı tanıyalım.  Allah’ın selamı, rahmeti üzerine olsun. Cenab-ı Hak bu hadiseleri birliğimize, beraberliğimize vesile kılsın” ifadelerini kullandıktan sonra Gıyabi Cenaze namazını kıldırdı.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel