SPOR

Kupaların En Büyüğü Süper Kupa “Mariner’in”

Winner Sport’un organize ettiği Şirketler Kupasında kış ligi ile yaz liginin şampiyonlarının karşılaştığı “Süper Kupa” sahibini buldu.

Rakibi Yalova Ro-Ro Port’u penaltı atışları sonrasında 8-5 yenen Mariner Mühendislik müzesinde tek eksik olan kupayı da götürdü. Üç şampiyonluk kupasının yanı sıra birer tane de ikincilik ve üçüncülük kupası barındıran Mavi Turkuazlı ekip ilk kez verilen Süper Kupa’yı da müzesine kaldırdı.

“Süper Kupada Süper Final”

Kaptan Halı Saha Tesislerinin ev sahipliği yaptığı Süper Kupa maçı Kent77 ekranlarından canlı yayınlandı. Yalova’nın en başarılı hakemlerinden Batuhan Kösem ise bu zorlu mücadeleyi yöneten isim oldu.

Nefes kesen mücadelede adeta golle başladı. 7. Dakikada Mariner’in klas ayağı Enes Dışpınar takımını 1-0 öne geçirdi. 10. Dakikada ev sahibinde Ömer Faruk Karaca gördüğü kırmızı kartla takımını sahadan 6 kişi bıraktı.

Dakikalar 22Yi gösterdiğinde Usame Ergül’ün golüyle Mariner 2-1 öne geçse de Yalova Ro-Ro Oğuz Akyıl ve Rıza Burak Kahriman’ın ayağından bulduğu gollerle devreye 4-2 üstün girdi. İkinci yarıda heyecan doruğa çıktı.

34’te bir kez daha sahneye çıkan Usame Ergül farkı 1’e indirdi. Gökhan Şahin’in Ahmet Seyfi Yüksel’in yerine girmesiyle Mariner takımı adeta şahlandı. Ro-Ro Port’un 46.dakikada Oğuz Akyıl’la bulduğu gol, ‘VAR’ incelemesi sonrası iptal edildi.  47. Dakikada Enes Dışpınar klasına yakışır vuruşla topu ağlarla buluşturup maçın skorunu 4-4’e getirdi.

Süper Kupa’nın sahibi ise penaltı atışları sonrasında belirlendi. Mariner Mühendislik rakibine 4-1’lik üstünlük sağlayıp maçı 8-5 kazanarak kupaya uzandı. Süper Kupayı kazanan Marine’e kupasını, Winner Sport sahiplerinden ilimizin deneyimli antrenörü Yalçın Tekin Çetin takdim etti.