GÜNDEM

Koçal; Kimseden Tık Yok!

Yalova eski Belediye Başkanı ve Yazar Yakup Bilgin Koçal, Yalova’nın işgalinden kurtuluşunun 103. yıldönümüne yaklaşırken, henüz kutlama programın belli olmaması sebebiyle Yalova’nın yöneticilerine eleştiriler yöneltti.

Önceki dönem Yalova Belediye Başkanları’ndan Yazar Yakup Bilgin Koçal, 19 Temmuz Cuma günü kutlayacağımız Yalova’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıldönümüne ilişkin olarak önemli bir paylaşımda bulundu ve nasıl bir kutlama yapılacağı hakkında kimsenin bir fikrinin olmadığını söyledi.

“Bilin ki bu küfürdür!”

Yalova’nın düşman işgalinden kurtuluş günü olan 19 Temmuz’daki yapılması gereken etkinliklerle ilgili olarak yetkililere birçok kez mesajını ilettiğini söyleye Koçal, “Maalesef kimseden tık yok. Ne yapalım ki bu sene siyasetçisi, bürokratı, STK yöneticileri olarak sizler görev başındasınız. Nasıl bir kutlama yapılacak kimsenin bilgisi yok. Bir tane afiş, duyuru, programa ben rastlamadım. Zamanında istiklal mücadelesi kahramanları için açılan üç parkın yani İsmail Üstün Parkı, Abdülkadir Efendi Parkı ve Kurtuluş Parkı'nın yerini biliyor musunuz? Ne haldedir, gördünüz mü? Yıllardır yetkililere iletiyorum. Ama maalesef yine ses gelmiyor! Tasarruf gerekli ise konser falan yapmayın zaten ama para gerektirmeyen işleri de göz ardı etmemeniz ve ufak da olsa bazı dokunuşlar olabilir umuduyla yazıyorum. Bir şeyler yapılmayacaksa eğer ve o gün sosyal medyadan 'Kahramanlarımıza fatiha...' türünden paylaşımlarınız olursa, bilin ki bu bir küfürdür” ifadelerini kullanarak ilgilileri bombardımana tuttu.