GÜNDEM

Koçal; Ayıp Oluyor Beyler!

Önceki dönem Yalova Belediye Başkanlarından Yazar Yakup Bilgin Koçal, Yalova’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. Yıldönümü özelinde Yalova Valiliği, İl Özel İdaresi ve Yalova Üniversitesi tarafından organize edilen “Geçmişten Günümüze Yalova” paneline, Yalova protokolünün ilgisizliğini dile getirerek eleştiride bulundu.

Yalova’nın 19 Temmuz 1921 tarihinde Yunan işgalinden kurtulmasının ardından her yılın 19 Temmuz’unda Yalova’nın işgalden kurtuluşu kutlanıyor. Bu yıl ki kutlamalar öncesi 1999-2004 ve 2009-2014 yılları arasında Yalova Belediye Başkanlığı görevini üstlenmiş Yazar Yakup Bilgin Koçal, dikkat çekici ifadeler kullanarak, kutlama programının belli olmamasından şikayetçi olmuştu. Yalova İl Özel İdaresi’nin Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen “Geçmişten Günümüze Yalova” paneline katılan Koçal, programı gerçekleştirilmesinde katkı sağlayan Yalova İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel’e teşekkür ederken, Yalova protokolünün programa olan ilgisizliğinden dert yandı. 

“Bir avuç insan takip etti!”

Yalova’nın kurtuluşu özelinde Özel İdare'nin organize ettiği söyleşiye Esadiye Köyü Muhtarı ile birlikte takip katılarak takip ettiğini belirten Koçal, “İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel kardeşime teşekkür ederim. Hiç olmazsa son dakikada da olsa zevahiri kurtaran bir etkinlik yapmış oldu. Vali hanım herhalde İl dışındaydı. Ve koskoca şehirden bir tek vekil, bir tane belediye başkanı ve maalesef bir tane İl başkanının katılmadığı etkinlik bir avuç insanın takibiyle tamamlandı. Ayıp oluyor beyler..” ifadelerini kullandı.