GÜNDEM

Kivi Festivali’nin Detayları Belli Oldu!

Bu yıl 12-13 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Kivi Festivali’nin program detayları kamuoyuna duyuruldu.

Yalova’nın en önde gelen beldelerinden biri olan Subaşı, ülkemizin kivi üretiminin büyük bir bölümünü karşılıyor. Subaşı’nın bu özelliğini daha iyi tanıtmak amacıyla belde de uzun zamandır geleneksel olarak “Kivi Festivali” gerçekleştiriliyor. Her yıl Ekim ayı içerisinde düzenlenen festival programı içerisinde birçok etkinliğe imza atılıyor.

Bu Yıl 11.si Düzenlenecek

Yalova’nın en önde gelen geleneksel festivallerinden biri olan Kivi Festivali’ni bu yıl Yalova Valiliği, Subaşı Belediyesi, Yalova Kivi Üreticileri Birliği ve gönüllerden oluşan Kivi Festivali Komite Üyeleri organize edecek. 12-13 Ekim tarihleri arasında Subaşı’nda yapılacak festival 11. Kez düzenlenerek Yalova’nın tüm Türkiye’ye tanıtılmasında katkı sunmaya devam edecek.

Açılış Günü Programında Neler Var?

12-13 Ekim tarihlerinde yapılacak festivalin program detayları belli oldu. Festivalin açılışı 12 Ekim Cumartesi günü saat 13:00’te başlıyor. Programa katılacak Yalova protokolü, Mehmet Tunalı Sosyal Tesisleri’nde kurulan çarşı ve sektörel stantlarını gezecek. Saat 14:00’te ise festivalin gerçekleşmesine katkı sağlayan isimlere plaketler takdim edilecek. 14:30’te halk oyunu gösteri düzenlendikten sonra festivali takip edecek çocuklar için 15:00 ile 15:45 arası sihirbazlık gösterileri gerçekleştirilecek. Saat 19:00 itibariyle de Yalovalı yerel sanatçı Bayramlı Ali Ugip, sevilen şarkılarını seslendirecek.

Kivi Koşusu 5. Kez Gerçekleştiriliyor!

Festivalin ikinci ve son günü olan 13 Ekim Pazar günü de önemli etkinler gerçekleştirilecek. Festival kapsamında geleneksel olarak düzenlenen kivi koşusu 5. kez düzenlenecek. Subaşı Belediyesi Merkez Mahallesi Futbol sahasından saat 11:00'de start verilecek Kivi Koşusu, Altınova Hersek Tersaneler Mevkiinden dönüşle Subaşı Belediyesi Futbol Sahasında güzergahı çerçevesinde yapılacak. 5 ve 10 bin metre koşu kategorilerinin kazananlarını 100 bin Türk Lirası ödülü bekliyor.

Yetişkinler için düzenlenen Kivi Koşusunun yanı sıra saat 12:30 itibariyle çocuklar için de koşu yapılması planlandı. Çocuklar bu sayede festivale katılma heyecanının yaşayacak.

Programın Kalanında Ne Var?

Festival, geleneksel olarak düzenlenen koşu yarışlarıyla son bulmuyor. Saat 13:00 itibariyle Mimoza Kadın Ritim Grubu Konseri, Mehmet Tunalı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilecek. 14:00’te ise 5. Yalova Kivi Koşusu Ödül Töreni gerçekleştirilecek. Festivalin son programında ise 1990 ve 2000’li yılların başlarında tüm Türkiye’de büyük bir popülariteye ulaşan ve solistliğini Müzisyen Erhan Güleryüz’ün yaptığı “Ayna” isimli Müzik Grubu, saat 19:00’da Subaşı Beldesi Futbol Sahası’nda sahne alarak sevilen şarkılarını seslendirecek ve festival sona erecek.