2023-2024 Sezonunda Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi’ni (TBL) şampiyon tamamlayarak büyük başarı gösteren ve Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’ne (BSL) katılma hakkını kazanan Yalovaspor Basketbol Takımı, ekonomik zorluklarla başa çıkmaya çalışıyor. Takımın Başkanı Orbay Tuna’nın BSL’de mücadeleci bir kadro kurabilmek adına gerçekleştirdiği sponsor görüşmelerinin sonuçsuz kalmasının ardından Yalovaspor’un Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko güçlü ekiplerle nasıl mücadele edeceği kafalarda soru işaretleri yaratıyor. Yalova gündeminde olan bu konu üzerine Yalova Kent Konseyi’nden kritik bir açıklama gelirken, Yalova’daki devlet büyüklerine ve iş insanlarına takıma sahip çıkmaları için çağrı yapıldı.

“Basketbol takımımız bu kenti takımıdır”

Yalova'nın Pedal Kahramanı: Bahadır Düner Yalova'nın Pedal Kahramanı: Bahadır Düner

Yalova’nın doğal güzellikleri ve ulaşım imkanlarıyla bir çok ülkedeki kentler arasında sayılı yerlerden biri olduğunu belirten Yalova Kent Konseyi, “Bu kent her zaman sadeliğini korumuş ve misafirlerine sıcak yüzünü her zaman göstermiştir. Tek eksiği kendi sesini duyuramaması ve de tanıtımının yeterli şekilde yapılamamasıdır. Tanıtımın başarılı olabilmesi için bu kentin yetiştirdiği isimler üzerinden hareket edilebilir ya da spora destek verilerek kentimizi temsil eden sporcular yetiştirebiliriz. Yalova için en yakını sporu kullanmaktır. Bireysel ve takım sporlarında Yalova, kısıtlı olanaklarına rağmen büyük işler başarmış ve de başarmaya devam etmektedir. Bu noktada bizi birinci ligde temsil eden Semt77 Basketbol takımımız göze çapmaktadır. Yönetimiyle, oyuncularıyla ve bu uğurda büyük fedakarlıklar yapan seyircisiyle bu tanıtımı en iyi şekilde yapmaktadır. Televizyon kanallarında ve sosyal medya hesaplarında yayınlanan videolar bunun ispatı niteliğindedir. Semt77 Basketbol Takımımız bu kentin takımıdır” ifadelerini kullandı.

“Yalova Uyuma Takımına Sahip Çık”

Yalova’ya değer katanların yalnız bırakılmaması gerektiğine vurgu yapan Yalova Kent Konseyi, “Unutulmamalıdır ki, bu kente böylesine değer katanlar yalnız bırakılmamalıdır. Semt77 Basketbol Takımımız şuan zorluklarla mücadelesine devam ederken, bizlerin takımımızı yalnız bırakması düşünülemez. Bu kentin topraklarında iş yapan, dünya çapında anlaşmalar imzalayan iş sahipleri sporcularımıza ve takımlarımıza sahip çıkmalıdır. Kendi işlerini en tepeden hallettikleri için aidiyetten yoksunluk yaşayan yerler bu kentin bir parçası olduklarını bilmelidirler” ifadelerine yer verdi. Yalova’daki devlet büyüklerine ve iş insanlarına çağrı yapan Yalova Kent Konseyi, “Kent Konseyi olarak çağrımızdır. Başta Sayın Valimiz olmak üzere, devlet protokolünün önde gelen isimlerinin liderliğinde, sivil toplum kuruluşlarının, vakıfların, odaların ve de sivil vatandaşlarımızın destekleriyle bu iş insanları ziyaret edilerek gerekli görüşmeler sağlanmalı ve neticesinde destekler alınmalıdır. Bütün herkesin bu konu hakkında resmi hesaplarından bildiri yayınlamasını, destek alınana kadar gündemden düşürülmemesi gerektiğine inanıyoruz. Başarı ancak ve ancak “birlik” olduğumuz zaman gelecektir. “Yalova Uyuma Takımına Sahip Çık” sloganıyla sosyal medya hesaplarımızı dolduruyoruz. Yalova herkesin kentindir” diyerek açıklamasına son verdi.

Yalova Kent Konsey Yalovaspor Basketbol Takim Cagri Destek

Kaynak: Haber Merkezi