GÜNDEM

‘Karara Şok Olduk’

Yalova Şoförler Odası Başkanı Hüseyin Çetin, Bursa Ulaştırma 4. Bölge Müdürlüğü tarafından Yalova il merkezi sınırları içinde servis hizmeti veren şoförlerin belgelerini iptal etmesi üzerine açıklamada bulundu.

Bursa Ulaştırma 4. Bölge Müdürlüğü, Yalova il merkezi sınırları içinde servis hizmeti veren şoförlerin belgelerini iptal etti.

Yalova Şoförler Odası Başkanı Hüseyin Çetin, alınan karara karşı Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel ve Yalova Belediye Meclisi'ne sorunun çözümü için çağrıda bulundu. Başkan Çetin zamanında alınan ve Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yalova Şoförler Odasının muhalefet şerhi koymasına rağmen geçen bu kararın doğurduğu sonucun servis çeken şoför esnafının mağduriyet yaşamasına neden olduğunu söyledi.

Esnafın yaşadığı mağduriyetin bir an önce giderilmesi gerektiğini vurgulayan, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel ve Yalova Belediye Meclisi üyelerine seslenen Yalova Şoförler Odası Başkanı Hüseyin Çetin, “Yalova Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yalova Belediye Meclisi'ne çağrıda bulunarak, geçmişte 25 Mayıs 2023 tarihinde il genelinde değil sadece belediye sınırları içerisinde Yalova Belediyesi’nin Emniyet ve Jandarma ile birlikte P plakaların tahdid kapsamına alınması sağlandı. Biz bu karara Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yalova Şoförler Odası olarak muhalefet şerhi koyduk. Buna rağmen siyasi güç kullanılarak karar alındı.

Fakat Bursa Ulaştırma 4. Bölge Müdürlüğü'nden tahdidli plakalara 4D (S) belgesi eklenemeyeceğinden tüm şoför esnafının belgelerinin iptal edildiğini bildirdi. Bizde tüm servis çeken tüm şoför esnafımıza bu kararı bildirdik. Servis çeken şoför esnafımız karşılaşmış olduğu bu sorundan dolayı oldukça mağduriyet yaşamıştır. Mağduriyetin giderilmesi adına Yalova Belediye Meclisi'nin konuyu inceleyerek alacağı karar ile acilen servis çeken şoför esnafımızın bu sıkıntısını çözüme kavuşturmasını istiyoruz. Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel ve meclis üyelerinin bu noktada duyarlı davranacaklarına olan inancımız da tamdır” şeklinde açıklamada bulundu.