Temmuz ayına girmemizin ardından Yalovalılar çeşitli kültür festivallerini birer birer deneyimlemeye başladı. Yalova’daki bu kültür festivallerini, kurulduğu 1978 yılından beri düzenlemeye başlayan Yalova Kafkas Kültür Derneği faaliyetlerine bir yenisini daha ekliyor. Her yılın Temmuz ayında Kafkas halk temsilcilerini Yalova’ya getiren dernek bu yıl “Uluslararası Kafkas Dans ve Müzik Festivali”ni 20. kez gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Yalova Kafkas Kultur Dernek Uluslarası Dans Muzik Festival (7)10- 15 Temmuz tarihleri arasında “Kafkasya’da ve Tüm Dünyada Barış Adına” sloganıyla düzenlenecek festival için büyük bir çalışma yapıldı. Bu güne kadar festival kapsamında binlerce dansçıyı Yalova halkıyla buluşturan KafkasFest, bu yılda 250 kişilik dev bir kadroyla sahne alacak. Adigey, Dağıstan, Gürcistan, Kabardey-Balkar ve Karaçay -Çerkes’den gelen dansçıların katılacağı festivale Kafkas Cumhuriyetleri dans gruplarının yanı sıra ülkemizi temsilen Yalova KafDans ekibi katılacak.

Sanat Yönetmenliğini Gazi Aydemir’in yaptığı festivalde ekipler, Kafkas kızlarındaki zarafet ve asaleti; erkeklerindeki güç ve atikliği gözler önüne seren duygulu ve ateşli danslarını sergileyecekler.

Yalova Kafkas Kultur Dernek Uluslarası Dans Muzik Festival (8)11 Temmuz Perşembe saat 20.00’de Gazi Paşa Caddesi’ndeki kortej yürüyüşü ile başlayacak olan festival, saat 21.00’de Gazi Paşa Caddesi’ndeki Mini Amfi’de açılış galası gösterileriyle devam edecek. Festivalin gala gecesi ise 13 Temmuz Cumartesi günü saat 21.00’de Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu’nda yapılacak.

YASMEK Kursları İçin Kayıtlar Başladı! YASMEK Kursları İçin Kayıtlar Başladı!

TİKA ve YTB’nin ana sponsorluğunda, Yalova Kafkas Derneği organizasyonu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yalova Valiliği, Yalova Belediyesi, Yalova İl Özel İdaresi, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası ve Yalova Esnaf ve Sanatkarları Odası katkılarıyla düzenlenecek festival kapsamında konuşan Yalova Kafkas Kültür Derneği Başkanı Mehmet Aydemir, “Geleneksel olarak düzenlediğimiz bu değerli festivale katkıda bulunan tüm paydaşlara çok teşekkür ediyoruz ve Yalovalıların her zaman olduğu gibi ilgilerini bekliyoruz” dedi.

Yalova Kafkas Kultur Dernek Uluslarası Dans Muzik Festival (4)Yalova Kafkas Kultur Dernek Uluslarası Dans Muzik Festival (5)Yalova Kafkas Kultur Dernek Uluslarası Dans Muzik Festival (2)Yalova Kafkas Kultur Dernek Uluslarası Dans Muzik Festival (3)

Kaynak: Haber Bülten