SPOR

Kadir Yuvada Kaldı, Boran Takıma Katıldı

Süper Ligdeki temsilcimiz Yalovaspor Basketbol, yeni sezon öncesi transferdeki sessizliğini bir bozdu pir bozdu. Yeşil Kırmızılı ekibimiz iç transferde Kadir Bayram’la anlaşma sağlarken, yerli rotasyonuna genç oyun kurucu Boran Güler’i ekledi.

Tarihinde ikinci kez Basketbol Süper Ligi’nde mücadele edecek olan Faruk Beşok yönetimindeki Yalovaspor Basketbol transferlerini bir bir açıklamaya devam ediyor. Hafta sonunda Sloven oyuncu Martin Krampelj taraftarlarına duyuran Yeşil Kırmızılı ekip geçen sezon elde edilen şampiyonlukta önemli rol üstlenen Kadir Bayram’la yola devam ederken, yerli rotasyonu için Türk Telekom’dan Boran Güler’le el sıkıştı.

1996 doğumlu olan ve 192 boyundaki Kadir Bayram geçen sezon Yalovaspor formasını tam 34 maçta giydi. 28.1 dakika ortalama ile parkede kalan deneyimli oyun kurucu 13.0 sayı 3.1 ribaund 6.1 asist 0.8 top çalma ortalamaları; yüzde 49 ikilik, yüzde 42 üçlük, yüzde 79 serbest atış yüzdeleri tuttururken şampiyonlukta kilit rol oynadı.

2022-23 ve 2023-24 sezonlarını Türk Telekom’da geçiren 2001 doğumlu guard/kısa forvet, son olarak geçtiğimiz sezon Ankara ekibiyle 16 lig maçında forma giydi. Bu maçlarda ortalama 8.4 dakika süre alan Boran 2.4 sayı ve 1.6 ribaunt istatistikleri yakaladı. Yalovaspor yerli transferde ilk olarak Egemen Güven transferini duyurmuş daha sonrasında ise Çağatay Özkan takviyesini açıklamıştı.