SİYASET

İnce; Erdoğan’ın Yaptığı Köprüler Bayramda Bile Paralı!

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce, Osmangazi ve Çanakkale Köprülerinin bayramda ücretsiz olmaması ve pahalı olması nedeniyle eleştiri oklarını yöneltti.

Kurban Bayramı kutlamamıza sayılı günler kaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kamu personelleri için Perşembe ve Cuma günlerinin tatile dahil edildiğini açıklamasının ardından Kurban Bayramı tatili 9 güne çıktı. Kimi vatandaş bu tatili evlerinde dinlenerek geçirecek kimileri de bu zaman aralığını il dışına çıkarak değerlendirecek.

Her bayram zamanı olduğu gibi bu bayramda da ülkemizde son yıllarda “Yap-İşlet-Devret” modeliyle yapılan yollar ve köprüler gündeme geliyor. Bu modelle yapılan köprü ve yolların pahalı olduğuna ilişkin yorumlarda bulunuluyor. Bu gündeme Memleket Partisi Genel Başkanı ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce de katıldı. İnce, Özal ve Demirel döneminde yapılan köprülerin ucuz olduğunu ve bayramda ücretsiz kullanıldığını hatırlatarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eleştiriler getirdi.

Örnekler Vererek Eleştirdi

Bayramın yaklaştığını söyleyen İnce, “Bayram yaklaşıyor. Birinci Köprü’yü Süleyman Demirel yaptı, geçiş ücreti 24 TL ve bayramda ücretsiz. İkinci Köprü’yü Turgut Özal yaptı, geçiş ücreti 24 TL ve bayramda ücretsiz. Erdoğan’ın yaptığı Osmangazi Köprüsü’nün geçiş ücreti 399 TL, Çanakkale Köprüsü’nün geçiş ücreti 419 TL. Demirel ve Özal’ın yaptığı köprüler hem ucuz hem de bayramda ücretsiz. Erdoğan’ın yaptığı köprüler ise hem pahalı hem de bayramda bile paralı” ifadelerini kullandı.