GÜNDEM

İnce; Cesedini Kabul Edip Topraklarımızı Kirletmeyin

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) elebaşısı Fetullah Gülen’in ölümü üzerine açıklama yaparak iktidarı eleştirdi ve ölü bedeninin Türkiye’ye kabul edilmemesi gerektiğini söyledi.

Devlet içinde kurduğu paralel yapıyla suç işleyen ve 17 Aralık 2013 tarihinden itibaren ulusal tehdit olarak kabul edilen Fetullahçı Terör Örgütü’nün lideri Fetullah Gülen hayatını kaybetti. Gülen’in ölümü Türkiye’nin bir numaralı gündem maddesi olurken, önemli isimlerden konuya ilişkin olarak açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bu isimlere Yalovalıların yakından tanıdığı ve Türk siyasetinin önemli isimlerinden biri olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de katıldı.

“FETÖ ile birlikte orduya kumpas kuranların ve bitsin bu hasret diyenlerin başı sağ olun!”

Haberin duyulmasının ardından “kötü bilirdik” diyerek il yorumunu yapan İnce, iktidara yüklendi. Kendisinin 2018’deki Cumhurbaşkanı Adaylığı sürecinde, Fetullah Gülen’i Türkiye’ye getirerek yargılama sözünü verdiğini hatırlatan İnce, “Ama siz iadesini sağlayıp yargılayamadınız. Dirisini getiremediğinizin, cesedini kabul etmeyin. Topraklarımızı kirletmeyin” dedi. Fetullah Gülen’in 15 yıl önce ölse, ölü bedenin Türkiye’ye getirileceğini belirten İnce, “Erdoğan cenazesine devlet erkanı ile birlikte gider miydi, giderdi. Milli yas ilan edilir miydi, edilirdi. FETÖ ile birlikte memleketin ordusuna kumpas kuranların, bitsin bu hasret diyenlerin başı sağ olsun”