Kimi minibüsler indi bindi ücretini 20 lira alırken, kimi minibüslerde indi bindi ücreti 25 lirayı buluyor. İndi bindi mesafesi neye göre ayarlanıyor, bunları denetleyen kurum ve kuruluşlar neye göre bir standart getiriyor, vatandaşın kafasını kurcalıyor.

Eylül Ayında Yalova'da Ziyaret Edilebilecek 5 Doğal Güzellik Eylül Ayında Yalova'da Ziyaret Edilebilecek 5 Doğal Güzellik

Halk otobüslerinin yaygınlaşmasını isteyen vatandaşlar, devamlı minibüsçü esnafıyla karşılaşıyor ve gündemden konular düşmüyor. Yalova’da ulaşımın çok pahalı olması, alternatif çözümler bekleyen insanlar mağdur olmaya devam ediyor.

Kendine özel aracı olmayan vatandaş, minibüs hatlarını kullanıyor. Her sabah işe giden vatandaşlar, okul dönemi öğrenciler, hastaneye gitmeye çalışan yaşlılar, çoğu vatandaş,  Yalova’daki bu ulaşım sorunundan çok şikayetçi. Yerel seçimlerde belediyelerin mahallelerden hastaneye araç kaldırma vaatleri de uygulamaya geçmedi.

Çiftlikköy’den hastaneye gitmek isteyen vatandaş, iki vesayetle gittiği düşünüldüğünde, gidiş geliş minimum 80 lira yol parası harcamak durumunda kalıyor. 

Kanlıçayır- Esenköy Plajı Minibüs Seferleri Başladı Baş, ‘Herkes kapısının minibüs kalksın istiyor’ (2)

Muhabir: Duygu Saral