GÜNDEM

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı düzenlendi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2024 Yılı III. Olağan toplantısı 04 Temmuz Perşembe günü saat: 10:00’da Yalova Makina İhtisas OSB Toplantı Salonunda düzenlendi.

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya başkanlığında düzenlenen toplantıya; İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri ve İŞKUR Engelli ve Eski Hükümlü Projelerine başvuruda bulunan proje sahipleri katıldı. Toplantının açılış konuşmalarını gerçekleştiren Vali Dr. Kaya, Engelli ve Eski Hükümlü Projelerinin istihdam, girişimcilik ve mesleki eğitimler için çok önemli bir konumda olduğunu ifade ederek bu projelerin arttırılması için gerekli tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarının yapılmasının önemine değindi.

Toplantıda söz alan Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir,  yatırım ve inşaat çalışmaları ile nitelikli istihdam ihtiyacına yönelik mesleki eğitim alanındaki hedef ve planlamalar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Özdemir, OSB’nin istihdam talebini karşılamak üzere bölge içerisinde Nitelikli İstihdam Merkezi ve İŞKUR Hizmet Merkezi’nin eğitim, sertifikasyon ve istihdam hizmetleri vermeye başladığının müjdesini verirken, Mesleki eğitimin popülerleştirilmesi, kadın istihdamının önemi ve tam dolulukta ulaşılacak 400 tesis ve 20.000 istihdam hedefini bölge içerisinden sağlamak için yaptıkları çalışmaları aktardı. Kurumlar arası işbirliği artarak devam etmesi dileklerini de yineledi.

2024 yılı I. ve II. toplantılarında alınan kararlar doğrultunda yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ile başlayan toplantı, İŞKUR Projelerine başvuru yapan vatandaşların kendi işlerini kurma projeleri değerlendirilerek komisyon onayına sunuldu.

2023 Yılı Yalova İş Piyasası Araştırma raporunun İŞKUR ve Yalova Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile infografik olarak hazırlanarak https://www.ytso.org.tr/yayinlarimiz web sayfasında yayımlandığı belirtildi. Toplantının son bölümünde kurul üyelerinin görüş ve önerileri alınarak yerel düzeyde uygulanacak istihdam ve mesleki eğitim politika tedbirleri kararlaştırıldı.