SPOR

Haydi Kızlar Galibiyet Zamanı!

2024-2025 sezonuna kabus gibi başlayan Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi(TKBL)’ndeki ekibimiz Yalova VİP ilk galibiyetine kenetlendi.

İlk 4 haftayı farklı mağlubiyetlerle kapatan Turuncu Sarılı temsilcimiz 5. Hafta maçları kapsamında bugün Urla Belediyesi’ni konuk edecek. 90. Yıl Spor Salonunda oynanacak karşılaşma 14:00’da başlayacak. TBF Youtube kanalı üzerinden canlı yayınlanacak müsabakada Ozan Gündüz, Kürşat Deniz ve Onur Uğur Çiçekdenk hakem üçlüsü düdük çalacak.

Kemal Karakurt yönetiminde çıktığı 4 karşılaşmada Yalova VİP J&M Çanakkale Belediyespor’a 85-62, 01 Adana Basketbol’a 72-53, ÇBK Mersin Gelişim’e 84-50 ve Lidya Garden City Turgutlu Belediyespor’a da 85-69 mağlup olmuştu.

Dar rotasyonunu yerli oyuncular Sena Özekli ve Sibel Seval Balcıoğlu ile güçlendiren Ukraynalı uzunu Olena Stashchuk’u gönderip Senegalli forvet Yacine Diop’u kadrosuna katan Turuncu Sarılı ekibimiz son çalışmasını yaptıktan sonra maç saatini beklemeye başladı.

Urla Belediyesi ise sezonu 75-69’luk Bursa Uludağ Basketbol mağlubiyetiyle açarken sonraki hafta Edirne DSİ’yi 82-73 devirmişti. İzmir ekibi Seçil Kauçuk Mersin Basketball takımına 78-65 boyun eğdikten sonra geçen hafta ise Kırklareli Belediyesi KFB’yi 86-66 mağlup etti. Zorlu maç öncesinde temsilcimiz TKBL’de son sırada yer alırken, Urla Belediyesi ise 10. Sırada bulunuyor.

Yalova VİP-Urla Belediyesi maçının yanı sıra bu hafta Fenerbahçe Gelişim-ÇBK Mersin Gelişim, J&M Çanakkale Belediyespor-Emlak Konut Gelişim, Gallardo- Lidya Garden City Turgutlu Belediyespor, Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor-01 Adana Basketbol, Seçil Kauçuk Mersin Basketball-Aslan Yol Burhaniye Belediyespor, Edirne DSİ- Bursa Uludağ Basketbol, Kırklareli Belediyesi KFB-Çankaya Üniversitesi maçları oynanacak.