Sanat ve Tasarım Fakültesi Özel Yetenek Sınavları Tamamlandı Sanat ve Tasarım Fakültesi Özel Yetenek Sınavları Tamamlandı

Osmanlı ve Balkan tarihi üzerine çalışmalarıyla uluslararası çapta büyük değer gören ve ülkemizde Tarihçilerin Kutbu" olarak adlandırılan Profesör Halil İnalcık, 25 Temmuz 2016 tarihinde Ankara’da tedavi altında olduğu hastanedeyken 99 yaşında hayata gözlerini yummuştu. İnalcık’ın mirası ve adının yaşatılması adına ülkemizin birçok yerindeki kurum ve kuruluşlara ismi verildi. Bunlardan biri olan Yalova, gelecek haftalarda dev bir organizasyonu göğüsleyecek. 
“Prof. Dr. Halil İnalcık’ın Mirası: Osmanlı Devleti’nin Kuruluşu’ndan Cumhuriyet Türkiye’sine Uluslararası Tarih Araştırmalar Sempozyumu” ismiyle 27-28 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek programa TUBİTAK, Yalova Valiliği, Yalova İl Özel İdaresi, Yalova Belediyesi, Yalova Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Yalova Ticaret ve Sanayi odası ile Halil İnalcık Vakfı katkıda bulunacak. Uluslararası sempozyumun açılış konuşmasını Prof. Dr. Cemal Kafadar (Harvard Üniversitesi) gerçekleştirecek. Açılış oturumunda Prof. Dr. Özer Ergenç (Bilkent Üniversitesi) Prof. Dr. Ali Yaycıoğlu (Stanford Üniversitesi) Prof. Dr. İdris Bostan (İstanbul Üniversitesi), Prof. Dr. Haluk Selvi (Sakarya Üniversitesi) yer alacak.
Yalova Belediyesi’nin önceki dönem Belediye Başkanları’ndan Yazar Yakup Bilgin Koçal, programın ikinci günü saat 14:00’te 'Kapitalizmin Kıyı Kasabası Yalova' adlı bir bildiri sunacak.
Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya gerçekleştirilecek sempozyum için “Prof. Dr. Halil İnalcık hocamızın vefatının 8. yılı anısına düzenlediğimiz “Prof. Dr. Halil İnalcık’ın Mirası: Osmanlı Devleti’nin Kuruluşu’ndan Cumhuriyet Türkiye’sine Uluslararası Tarih Araştırmalar Sempozyumu”na katılımınız bizleri onurlandıracaktır” ifadelerini kullanarak Yalovalılara çağrıda bulundu. 

Yalova Univerite Halil Inalcik Uluslararasi Sempozyum (2)

Kaynak: Haber Merkezi