Ziyaret ve kitap takdimi Yalova Vali Yardımcısı Mehmet Bahattin Atçı, Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, eski İl Emniyet Müdürü Salih Gözüm, Yalova Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Tamer Erbul, Avrupa-Dünya Şampiyonu Sırrı Acar ve milli güreşçi Kenan Bektaş’a yapıldı. 
Yalova’nın Altınova ilçesine bağlı Fevziye Köyü’nde, 1901 yılından itibaren düzenlenen “Fevziye Yağlı Güreşleri”nin 2022 yılında 115’incisi düzenlenmişti.  
Bir Çerkes köyü olan Fevziye’de, organizasyonun ilk dönemlerinde at yarışları ve halk oyunları gösterileri de yapılmıştı. “Kırkpınar’ın Yolu Fevziye’den Geçer” sözünün sloganlaştığı Fevziye, Kırkpınar’ın ebedi başpehlivanları Aydın Demir ve Ahmet Taşçı’nın yağlı güreşe başladığı yer olarak da tarihteki yerini alırken, Elmalı, Kırkpınar, Domaniç ve Çardak Güreşleri’nde sonra düzenlenen en eski tarihli ve geleneksel yağlı güreş organizasyonu olan “Fevziye Yağlı Güreşleri” tarihi bir öneme sahiptir.

Yalova Store İçin İmzalar Atıldı Yalova Store İçin İmzalar Atıldı

Yalova Sportif Egitim Uzman Kocaeli Ogretim Uye Fevziye Yagli Gures Kitap (4)Yalova Sportif Egitim Uzman Kocaeli Ogretim Uye Fevziye Yagli Gures Kitap (2)Yalova Sportif Egitim Uzman Kocaeli Ogretim Uye Fevziye Yagli Gures Kitap (3)

Kaynak: Haber Merkezi