SPOR

Ertan Attı Anadolu Şahlandı(0-1)

2024-2025 futbol sezonu kapsamında 1. Amatör Küme A Grubunun ilk haftasında Doğuşspor ile Anadoluspor kozlarını paylaştı.

Kırmızı kartların konuştuğu mücadelede futbolseverler tek gol izlerken maçı konuk ekip 1-0 kazandı. Anadoluspor’a galibiyeti getiren gol Ertan Artan’dan gelirken, Sarı Siyahlılarda Mehmet Kaya ve Tugay Baran Özyıl gördükleri kırmızı kartlarla cezalı duruma düştü. Ev sahibi ekibin antrenörü Hüseyin Güzel ise maç sonunda kırmızı kart gördü.

Amatör Saha-1’de oynanan mücadelede Melih Tan düdük çalarken, Hakan Erol ve Osman Canbulat yardımcılıklarını üstlendi. Maça hızlı başlayan Anadoluspor 11. Dakikada Ertan Artan’ın düşürülmesiyle penaltı kazandı. Topun başına geçen Ferhat Akkaya meşin yuvarlağı direğe nişanlarken, dönen topu tamamlamak isteyen Muhammet Emre Gülen bu kez de Doğuş kalecisi Muhammet Zeki Kahraman’a takıldı.

İlk 45 dakikada tempo üst seviye de olmasına karşın tek eksik gol olurken takımlar devreye 0-0 eşitlikle gittiler. İkinci yarıya her iki takımda etkili başladı. Gol yollarında cömert olan Doğuş ve Anadolu arasındaki sessizlik 78’de bozuldu. Performansıyla dikkat çeken Ertan Artan sahneye çıkarak takımını 1-0 öne geçiren gole imzasını atıp takımına galibiyeti getirdi.